Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επέστρεψε στις ΗΠΑ ένας Αμερικανός πολίτης, που κρατείτο στη Βόρεια Κορέα

Επέστρεψε στις ΗΠΑ ένας Αμερικανός πολίτης, που κρατείτο στη Βόρεια Κορέα
Χαιρέτησαν την απόφαση της Βόρειας Κορέας, Αμερικανοί αξιωματουχοι, ως θετική εξέλιξη
Ένας Αμερικανός πολίτης, ο οποίος συνελήφθη και κρατείτο στη Βόρεια Κορέα, απελευθερώθηκε χθες, Τρίτη, σύμφωνα με ανώτερους αξιωματούχους των ΗΠΑ.
Ο Jeffrey Fowle, 56 ετών, απελευθερώθηκε από την Πιονγιάνγκ και επέστρεψε στις ΗΠΑ, με τη βοήθεια του υπουργείου Άμυνας, δήλωσε ο Λευκός Οίκος, ωστόσο άλλοι δύο Αμερικανοί, ο Matthew Miller και ο Kenneth Bae, παραμένουν υπό κράτηση Βόρειας Κορέας.
Οι αξιωματούχοι χαιρέτησαν την απόφαση της Βόρειας Κορέας, ως μια θετική εξέλιξη, ωστόσο, κάλεσαν σε άμεση απελευθέρωση και των υπόλοιπων κρατουμένων, αλλά και την ασφαλή επιστροφή τους στις ΗΠΑ.
«Πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα θετικό βήμα, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι εξακολουθούμε να ανησυχούμε για τους Kenneth Bae και Matthew Miller. Δουλεύουμε πολύ σκληρά με μια ποικιλία από τρόπους που δεν μπορούμε να περιγράψουμε δημόσια για να επιστρέψουν στο σπίτι οι δυο αυτοί Αμερικανοί», δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Marie Harf.
Επιπλέον, τόσο ο Λευκός Οίκος, όσο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ευχαρίστησαν τη Σουηδία για τις «άοκνες προσπάθειες» της, με στόχο να βοηθήσει στην επίτευξη της απελευθέρωσης του Fowle.
Οι ΗΠΑ δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα, και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εργάζεται μέσω της σουηδικής πρεσβείας στην Πιονγιάνγκ για να εξασφαλίσει την απελευθέρωσή του Fowle, αλλά και των υπόλοιπων Αμερικανών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης