Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Kίνδυνος να χαθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι της Πορτογαλίας για το 2015 - Έρχεται υποβάθμιση του outlook, αν αυξηθεί το χρέος

Fitch: Kίνδυνος να χαθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι της Πορτογαλίας για το 2015 - Έρχεται υποβάθμιση του outlook, αν αυξηθεί το χρέος
Η πορτογαλική κυβέρνηση έχει θέσει στόχο για έλλειμμα στο 2,7% του ΑΕΠ το 2015, με ταυτόχρονη πρόβλεψη για ανάπτυξη 1,5%
Ηχηρή προειδοποίηση πως υπάρχει κίνδυνος να χαθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του 2015, λόγω της αδύναμης ανάπτυξης, στέλνει προς την Πορτογαλία, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch.
Όπως επισημαίνει σε νέα έκθεσή του ο οίκος, έχει αυξηθεί ο κίνδυνος η Πορτογαλία να μην κατορθώσει να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους που έχει θέσει για το 2015, λόγω της αναιμικής ανάπτυξης της οικονομίας της.
Να σημειωθεί εδώ πως η πορτογαλική κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με την Κομισιόν στον στόχο για έλλειμμα στο 2,7% του ΑΕΠ το 2015, με ταυτόχρονη πρόβλεψη για ανάπτυξη 1,5%.
Υπενθυμίζεται εδώ πως η Fitch αξιολογεί με ΒΒ+ και θετικό outlook την Πορτογαλία, με την προϋπόθεση πως θα συνεχιστούν και το 2015 οι προσπάθειες για δημοσιονομική προσαρμογή.
Ωστόσο η Fitch προειδοποιεί πως πιθανότατα δεν είναι εφικτός ο στόχος για ανάπτυξη 1,5% της οικονομίας το 2015, άρα δεν θα είναι εφικτός και ο στόχος για το έλλειμμα.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του οίκου αξιολόγησης, η ανάπτυξη της πορτογαλικής οικονομίας δεν θα ξεπεράσει το 1,2% για το 2015.
"Εάν η Πορτογαλία παρεκκλίνει σημαντικά από το μονοπάτι της δημοσιονομικής προσαρμογής και αυξηθεί το δημόσιο χρέος της, τότε δεν αποκλείεται να υποβαθμιστεί σε σταθερό, από θετικό που είναι σήμερα, το outlook της αξιολόγησής της", προειδοποιεί ο οίκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης