Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Επενδυτική ευκαιρία τα ελληνικά ομόλογα - Η διόρθωση κατέστησε ελκυστικές τις αποτιμήσεις

Morgan Stanley: Επενδυτική ευκαιρία τα ελληνικά ομόλογα - Η διόρθωση κατέστησε ελκυστικές τις αποτιμήσεις
Η Morgan Stanley προτιμά τους μακροπρόθεσμους τίτλους και εκείνους που έχουν συνδεθεί με το ποσοστό ανάπτυξης του ΑΕΠ της Ελλάδας
Ευκαιρία αγοράς θεωρεί την πρόσφατη διόρθωση στα ελληνικά ομόλογα η Morgan Stanley, συστήνοντας στους επενδυτές να αγοράσουν ελληνικούς τίτλους εκμεταλλευόμενοι τις ρευστοποιήσεις.
Στην 11σελιδη ανάλυση της υπό τον τίτλο "Greece: In for the Long Haul" (Ελλάδα: Σε παρατεταμένη αβεβαιότητα), που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η Morgan Stanley εκτιμά ότι οι αποτιμήσεις των ελληνικών ομολόγων έχουν καταστεί ιδιαίτερα ελκυστικές μετά την πρόσφατη πτώση, η οποία προκλήθηκε από την αύξηση της πολιτικής αβεβαιότητας και την αβεβαιότητα για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού το 2015.
Η Morgan Stanley δείχνει να προτιμά τους μακροπρόθεσμους τίτλους και εκείνους που έχουν συνδεθεί με το ποσοστό ανάπτυξης του ΑΕΠ της Ελλάδας, καθώς οι προοπτικές της οικονομίας παραμένουν θετικές και η εν λόγω αγορά εμφανίζει αυξημένη ρευστότητα.
Το βασικό της σενάριο παραμένει ότι θα υπάρξει μια απόφαση για μείωση των επιτοκίων και επιμήκυνση των λήξεων των ελληνικών ομολόγων που κατέχει ο επίσημος τομέας (OSI), με την Morgan Stanley να αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξει δεύτερη αναδιάρθρωση των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν ιδιώτες.
Υπό αυτό το πρίσμα, εκτιμά ότι το premium κινδύνου στα ελληνικά ομόλογα είναι πολύ χαμηλό και ελκυστικό.
Ανάμεσα στους κινδύνους, η Morgan Stanley υιοθετεί την άποψη που θέτει στην πρώτη θέση την πολιτική αστάθεια.
Οι αγορές έχουν αρχίσει να τιμολογούν το ενδεχόμενο αλλαγής της κυβέρνησης, εξέλιξη που μπορεί να επαναφέρει τους φόβους για ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους που κατέχουν οι ιδιώτες.
Επίσης, η πολιτική αστάθεια μπορεί να αυξηθεί κατά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο.
Παρόλα αυτά, οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας παραμένουν θετικές, ενώ θα ενισχυθούν μόλις αποσαφηνιστεί η επόμενη μέρα της λήξης του Μνημονίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης