Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

To σκοτεινό δωμάτιο της Φρανκφούρτης - Στο μικροσκόπιο της ΕΚΤ... 39 χιλ. στοιχεία από τις 130 μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρωζώνης

To σκοτεινό δωμάτιο της Φρανκφούρτης - Στο μικροσκόπιο της ΕΚΤ... 39 χιλ. στοιχεία από τις 130 μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρωζώνης
Tα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται είναι πρωτοφανή, ώστε να μην υπάρξουν διαρροές, αγωγές ή δυσλειτουργίες...
Την ώρα που η κρίση στην Ευρωζώνη κάνει την επανεμφάνιση της, σε ένα "σκοτεινό δωμάτιο" στη Φρανκφούρτη κορυφαία στελέχη του τραπεζικού κλάδου εργάζονται νυχθημερόν για την μεγάλη ανακοίνωση που θα ανοίξει το δρόμο για την ένωση του τραπεζικού συστήματος του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος.
Στη Φρανκφούρτη, στα άδυτα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, υπάρχει ένα δωμάτιο, το οποίο εδώ και μήνες είναι αποκλεισμένο από τον υπόλοιπο κόσμο.
Στο "σκοτεινό δωμάτιο", όπως αναφέρεται μεταξύ των επιτελικών στελεχών, οι υπηρεσίες έχουν επεξεργαστεί περίπου 39.000 σημεία δεδομένων από τις 130 μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρωζώνης, με στόχο να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των ασκήσεων αντοχής στις 26 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με τους γνωρίζοντες τις ισορροπίες εντός της ΕΚΤ, τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται είναι πρωτοφανή.
Χωρίς σύνδεση στο Internet ή εξωτερικές τηλεφωνικές γραμμές είναι μερικά που... "απολαμβάνουν" οι εργαζόμενοι εκεί, ώστε να μην υπάρξουν διαρροές, αγωγές ή δυσλειτουργίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του www.bankingnews.gr, με αυτόν τον τρόπο η ΕΚΤ ετοιμάζεται ώστε καμία τράπεζα να μην αμφισβητήσει τα τελικά αποτελέσματα της αξιολόγησης, καθώς δεν θέλει να επαναληφθούν φαινόμενα όπως εκείνο του 2011, όταν η γερμανική περιφερειακή τράπεζα Landesbank Hessen-Thueringen, γνωστή ως Helaba, εμπόδισε τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων των stress test της EBA.
Ωστόσο, στις τράπεζες έχει δοθεί μια γενική ιδέα των αποτελεσμάτων τους, χωρίς η ΕΚΤ να παρέχει αρκετές λεπτομέρειες.
Μέχρι στιγμής, η ΕΚΤ έχει επιτύχει την αποφυγή οποιονδήποτε πρόωρων διαρροών που μπορεί να αποβεί επιζήμια.
Σύμφωνα με τις οδηγίες, οι τράπεζες θα λάβουν τα λεπτομερή αποτελέσματά τους το μεσημέρι της Πέμπτης, στις 23 Οκτωβρίου, ενώ θα έχουν περιθώριο 48 ωρών για να επιστρέψουν υπογεγραμμένα τα έντυπα της συγκατάθεσής τους.
Τότε, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ, το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων, θα αναλάβει δράση για να εγκρίνει την τελική ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης