Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Βloomberg: Εργαλείο για την τόνωση του δανεισμού στην Ευρωζώνη τα stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών - Τι δηλώνουν κορυφαίοι τραπεζίτες

Βloomberg: Εργαλείο για την τόνωση του δανεισμού στην Ευρωζώνη τα stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών - Τι δηλώνουν κορυφαίοι τραπεζίτες
Η ολοκλήρωση των stress tests θα δώσει ώθηση και στην κερδοφορία των ευρωπαϊκών τραπεζών
Ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση τόνωσης του δανεισμού χαρακτηρίζουν οι ευρωπαϊκές τράπεζες τα stress tests της ΕΚΤ, τα αποτελέσματα των οποίων ανακοινώνονται την ερχόμενη Κυριακή 26 Οκτωβρίου.
Όπως επισημαίνει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Βloomberg, παρουσιάζοντας τις δηλώσεις κορυφαίων τραπεζικών στελεχών, η νέα διαδικασία των stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών θα δώσει ώθηση στον δανεισμό, συγκρατώντας τη βουτιά των τελευταίων ετών.
"Αμέσως μόλις γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα των stress tests και ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από τις ενδεχόμενες κεφαλαιακές ανάγκες του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα καταστούν πιο ανοικτές σε ό,τι αφορά τη χορήγηση πιστώσεων", δηλώνει ο Giuseppe Castagna, CEO της Banca Popolare di Milano.
"Η ζήτηση για δάνεια θα αυξηθεί, μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των stress tests", σχολιάζει, από την πλευρά του, ο Jose Manuel Gonzalez-Paramo, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BBVA.
"Τα stress tests αποτελούν ορόσημο για την Ευρωζώνη. Στόχος είναι να υπάρξει ένα σταθερό και ασφαλές ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα", υποστηρίζει ο Juergen Fitschen, επικεφαλής της Deutsche Bank.
"Η ολοκλήρωση της διαδικασίας των πανευρωπαϊκών stress tests θα δώσει ώθηση και στην κερδοφορία των ευρωπαϊκών τραπεζών τα επόμενα δύο χρόνια", εκτιμά ο Olivier Lefevre, από τη Natixis.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης