Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurobank Equities: Μειώνει στα 13,00 ευρώ την τιμή στόχο για τη ΜΕΤΚΑ - Σύσταση buy - Θα επωφεληθεί από τα νέα ενεργειακά projects

Eurobank Equities: Μειώνει στα 13,00 ευρώ την τιμή στόχο για τη ΜΕΤΚΑ - Σύσταση buy - Θα επωφεληθεί από τα νέα ενεργειακά projects
H χρηματιστηριακή εκφράζει ανησυχίες για τις δραστηριότητες της εταιρείας στη Συρία, στη σκιά των γεωπολιτικών εντάσεων
Στην υποβάθμιση της τιμής στόχου για τη μετοχή της ΜΕΤΚΑ, στα 13,00 ευρώ, από 14,1 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η Eurobank Equities, δίδοντας σύσταση buy (αγορά), μέσω σημερινής έκθεσής της, υπό τον τίτλο "Backlog trimmed not upside".
Όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, από τότε που αποφάσισε, στις αρχές Σεπτεμβρίου, να αποσύρει από τη λίστα των κορυφαίων επιλογών της (top picks) τη ΜΕΤΚΑ, η μετοχή της εταιρείας έχει χάσει περίπου το 25% της αξίας της, καθώς την παρέσυρε το μαζικό sell off των ελληνικών assets.
H χρηματιστηριακή εκφράζει ανησυχίες για τις δραστηριότητες της εταιρείας στη Συρία, στη σκιά των γεωπολιτικών εντάσεων.
Ωστόσο, όπως διευκρινίζει η Eurobank Equities, παρά τους κινδύνους με τους οποίους βρίσκεται αντιμέτωπη η ΜΕΤΚΑ, υπάρχει αξία στη μετοχή της, στα τρέχοντα επίπεδα της αγοράς, καθώς ενισχύονται οι προοπτικές για νέα ενεργειακά projects.
Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, η ΜΕΤΚΑ θα μπορέσει ταυτόχρονα να επωφεληθεί από τις νέες επενδυτικές ευκαιρίες που κάνουν την εμφάνισή τους στην Ελλάδα, μέσω του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης