Τελευταία Νέα
Πολιτική

Απορρίφθηκε η τροπολογία της Μπακογιάννη για τις αντικειμενικές αξίες - Χαρδούβελης: «Προτεραιότητα η μείωση του ΕΝΦΙΑ»

Απορρίφθηκε η τροπολογία της Μπακογιάννη για τις αντικειμενικές αξίες - Χαρδούβελης: «Προτεραιότητα η μείωση του ΕΝΦΙΑ»
«Το πνεύμα της τροπολογίας», σύμφωνα με τον κ. Χαρδούβελη, «είναι στην κατεύθυνση των θέσεων που εξετάζονται από το υπουργείο»
Δεν έγινε δεκτή από τον Γκίκα Χαρδούβελη η τροπολογία που κατέθεσε η Ντόρα Μπακογιάννη, με την οποία η βουλευτής της ΝΔ πρότεινε αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ και τις αντικειμενικές αξίες.
Ειδικότερα ο κ. Χαρδούβελης ανέφερε πως οι προτεινόμενες ρυθμίσεις αποτελούν ήδη αντικείμενο δράσης και επεξεργασίας από το υπουργείο.
Όσον αφορά στον ΕΝΦΙΑ, σημείωσε ότι η μείωση του κύριου και του συμπληρωματικού φόρου ΕΝΦΙΑ αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Αναφορικά δε με την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών, σημείωσε ότι έχει ήδη συσταθεί επιτροπή εμπειρογνωμόνων που εργάζεται στο σκοπό αναθεώρησης του τρόπου υπολογισμού των αξιών των ακινήτων για να αντανακλούν τις συνθήκες της αγοράς.
Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, ο ίδιος ο πρωθυπουργός προανήγγειλε τη σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ.
«Το πνεύμα της τροπολογίας», σύμφωνα με τον κ. Χαρδούβελη, «είναι στην κατεύθυνση των θέσεων που εξετάζονται από το υπουργείο».
Υπενθυμίζεται ότι η τροπολογία που είχε καταθέσει η κ. Μπακογιάννη προέβλεπε την οριζόντια μείωση των αντικειμενικών αξιών κατά 30%, την εκλογίκευση των συντελεστών εμπορικότητας καταστημάτων και εμπορικών ακινήτων, την έκπτωση 50% για κάθε είδους αποπερατωμένα ακίνητα που είναι κενά, καθώς επίσης και τη χρησιμοποίηση της αγοραίας αξίας ως βάσης για τον υπολογισμό του φόρου υπεραξίας του «πόθεν έσχες».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης