Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

NBG Securities: Αγοράστε ελληνικές μετοχές, παρά τη μεταβλητότητα - Τα έξι χαρτιά που δεν κινδυνεύουν από την άνοδο των spreads

NBG Securities: Αγοράστε ελληνικές μετοχές, παρά τη μεταβλητότητα - Τα έξι χαρτιά που δεν κινδυνεύουν από την άνοδο των spreads
Ποιες είναι οι έξι εταιρείες που θα έχουν καθαρό cash στα τέλη του δημοσιονομικού έτους, 2014
Tις έξι ελληνικές μετοχές που διαθέτουν ισχυρά ταμειακά διαθέσιμα και δεν θα απειληθούν ευθέως από τη συνεχιζόμενη άνοδο των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων παρουσιάζει η NBG Securities, σε σημερινή έκθεσή της, υπό τον τίτλο "The kings of cash" (Οι βασιλείς της ρευστότητας).
Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, οι έξι μετοχές που δεν θα επηρεαστούν από την εκτόξευση των ελληνικών spreads είναι οι εξής: ΜΕΤΚΑ, ΕΧΑΕ, ΕΥΔΑΠ, Jumbo, Grivalia Properties, ΟΠΑ.
Οι έξι εταιρείες εκτιμάται πως θα έχουν καθαρό cash στα τέλη του δημοσιονομικού έτους, 2014.

ΜΕΤΚΑ (Σύσταση Neutral)
H εταιρεία αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπη με μείωση της κερδοφορίας της κατά το 2015, υπό το βάρος του δυσμενούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Σταδιακά η εταιρεία θα στραφεί στην ελληνική αγορά, ενώ για το 2014 αναμένεται να εμφανίσει κέρδη κοντά στα 100 εκατ. ευρώ.

Jumbo (Σύσταση Outperform)
Η εταιρεία έχει ήδη εισέλθει σε αναπτυξιακή τροχιά, θωρακίζοντας τις ταμειακές της ροές, σε ένα εξαιρετικό δυσμενές περιβάλλον.

ΟΠΑΠ (Σύσταση Neutral)
H εταιρεία δρομολογεί ένα ισχυρό επιχειρηματικό μοντέλο.
Οι επενδυτές εμπιστεύονται και αγοράζουν τη μετοχή του ΟΠΑΠ, μπροστά στην προοπτική ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Σε ό,τι αφορά τις εταιρείες ΕΧΑΕ, Grivalia Properties, ΕΥΔΑΠ, είναι σε θέση να παραμείνουν ανέπαφες από την τρέχουσα αύξηση του κόστους δανεισμού.

Η ελληνική αγορά
Σύμφωνα με την NBG Securities, η πρόσφατη αναταραχή στο ελληνικό χρηματιστήριο συνδέεται με το πολιτικό ρίσκο και τα σχέδια της κυβέρνησης για πρόωρη έξοδο από τα μνημόνια και την επιτήρηση της τρόικας.
Όπως προβλέπει η χρηματιστηριακή, σύντομα θα υπάρξει λύση, πιθανότατα πριν τη διεξαγωγή της κρίσιμης εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.
Παρά τα εμπόδια και την αναταραχή, η ώρα για αγορές ελληνικών μετοχών θεωρείται ιδανική.
"Οι αγορές ελληνικών μετοχών θα συνεχιστούν", καταλήγει η χρηματιστηριακή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης