Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Στάση εργασίας σε μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ την Τετάρτη– Ζητούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Στάση εργασίας σε μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ την Τετάρτη– Ζητούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για πλήρη ισοπέδωση δικαιωμάτων και αποδοχών
Σε τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας, από τις 12.00 μ. έως τις 16.00, προχωρούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι σε ηλεκτρικό, μετρό και τραμ.
Όπως επισημαίνεται σε κοινή ανακοίνωση των σωματείων εργαζομένων στην εταιρεία, «παρά τις κυβερνητικές "ιστορίες επιτυχίας" για αποδέσμευση από τα μνημόνια και άλλα τινά, η μνημονιακή πολιτική της ισοπέδωσης των εργασιακών σχέσεων συνεχίζεται με απόλυτη συνέπεια».
Παρ’ ότι εξαντλήσαμε όλες τις προσπάθειες διαλόγου, επισημαίνεται, «η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ μάς κάνουν "μπαλάκι" και αρνούνται, με διάφορα προσχήματα, να συζητήσουμε και να υπογράψουμε νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας».
Οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι στόχος είναι η πλήρης ισοπέδωση δικαιωμάτων και αποδοχών σε ΗΣΑΠ, μετρό και τραμ, με ατομικές συμβάσεις ή άλλα εφευρήματα και τονίζουν ότι γι' αυτόν τον λόγο διατηρήθηκε και το καθεστώς επιστράτευσης επί 16 μήνες.
Τέλος, δηλώνουν αποφασισμένοι ότι θα αγωνιστούν για την ασφάλεια των συγκοινωνιών, «που τίθενται σε κίνδυνο από τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την υπερεργασία και την επαπειλούμενη ιδιωτικοποίηση», για δημόσιες και φθηνές αστικές συγκοινωνίες, αλλά και για την υπογραφή νέας ΣΣΕ για εργασία με αξιοπρέπεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης