Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στις 12 το μεσημέρι της 26ης Οκτωβρίου 2014 θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των stress tests της ΕΚΤ

Στις 12 το μεσημέρι της 26ης Οκτωβρίου 2014 θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των stress tests της ΕΚΤ
Μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων, οι τράπεζες έχουν δύο εβδομάδες περιθώριο για να υποβάλουν τα σχέδια κεφαλαιακής ενίσχυσης
Στις 26 Οκτωβρίου 2014, στις 12 το μεσημέρι, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των ασκήσεων αντοχής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της.
Σύμφωνα με τις οδηγίες που ανακοίνωσε σήμερα η ΕΚΤ, στα αποτελέσματα θα γίνεται διάκριση μεταξύ ελλείψεων κεφαλαίων που θα έχουν προσδιοριστεί μέσω της επανεξέτασης της ποιότητας περιουσιακών στοιχείων (AQR) και εκείνων που προσδιορίζονται σύμφωνα με τις βασικό και το δυσμενές σενάριο των stress test.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΕΚΤ θα δημοσιεύσει τα αποτελέσματα της συνολικής αξιολόγησης για 130 τράπεζες, στο πλαίσιο της διεξοδικής αξιολόγησης των ισολογισμών πριν η ΕΚΤ αναλάβει καθήκοντα εποπτείας τον Νοέμβριο του 2014.
Η ΕΚΤ θα δημοσιεύσει το αποτέλεσμα της συνολικής αξιολόγησης στην ιστοσελίδα της στις 12 το μεσημέρι στις 26 Οκτωβρίου.
Τα αποτελέσματα για κάθε τράπεζα θα παρουσιαστούν σε τυποποιημένα πρότυπα.
Στα αποτελέσματα θα γίνεται διάκριση μεταξύ των ελλείψεων κεφαλαίων που εντοπίζονται μέσω των AQR και εκείνων που αναγνωρίζονται υπό το βασικό και δυσμενές σενάριο της άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων.
Θα περιέχουν επίσης σημαντικές πρόσθετες πληροφορίες όπως οι κεφαλαιακές ενισχύσεις που έχουν ήδη προχωρήσει οι τράπεζες το 2014.
Εκτός από τα ευρήματα ανά τράπεζα, η ΕΚΤ θα δημοσιεύει μια συνολική έκθεση σχετικά με τα πλήρη αποτελέσματα της άσκησης για όλες τις τράπεζες.
Η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών θα εκδώσει τα αποτελέσματα σε επίπεδο προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων την ίδια ημέρα.
Μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων, οι τράπεζες έχουν δύο εβδομάδες περιθώριο για να υποβάλουν τα σχέδια κεφαλαιακής ενίσχυσης, σε περίπτωση που αυτές κριθούν αναγκαίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης