Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγκόσμια Τράπεζα: Αξιοσημείωτο το έργο της Ρωσίας για την ενίσχυση του επιχειρηματικού κλίματος, παρά τις γεωπολιτικές εξελίξεις

Παγκόσμια Τράπεζα: Αξιοσημείωτο το έργο της Ρωσίας για την ενίσχυση του επιχειρηματικού κλίματος, παρά τις γεωπολιτικές εξελίξεις
Η Παγκόσμια Τράπεζα θα συνεχίσει να επενδύει στη Ρωσία, ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος 
Το επιχειρηματικό κλίμα της Ρωσίας έχει βελτιωθεί, ανέφερε ο Michal Rutkowski, διευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας στη Ρωσία, ωστόσο η διαδικασία περαιτέρω βελτίωσής του παρεμποδίζεται από εξωτερικούς παράγοντες.
Η ανάπτυξη του επιχειρηματικού κλίματος πλήττεται, κυρίως, από τις δυτικές κυρώσεις εναντίον της Μόσχας λόγω της ουκρανικής διένεξης, ανέφερε ο Rutkowski.
Σε γενικές γραμμές, πάντως, οι συντονισμένες προσπάθειες των διαφόρων υπουργείων και υπηρεσιών της Ρωσίας για τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και την ενίσχυση της θέσης της Ρωσίας στην σχετική κλίμακα της Παγκόσμιας Τράπεζας, έχει κάνει καλή εντύπωση, είπε ο διευθυντής.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι επιτυχημένο κρίνεται πρώτα από όλα ο «οδικός χάρτης», που έχει συντάξει το ρωσικό υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης από κοινού με τον Οργανισμό Στρατηγικών Πρωτοβουλιών.
Στην ουσία, υπάρχει ένα σχέδιο δράσης για την κυβέρνηση που καθορίζει τι πρέπει να βελτιωθεί και πόσο γρήγορα, δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίο συμπλήρωσε ότι πολλά έργα, τα οποία χρηματοδοτεί και η ίδια η Παγκόσμια Τράπεζα, βρίσκονται σε αρχικό στάδιο προετοιμασίας, καθώς η απόφαση της Τράπεζας δεν επηρεάστηκε από τις διεθνείς εξελίξεις.
Αντιθέτως περίπου 5 νέα έργα αναμένεται να τεθούν προς διαβούλευση, στο διοικητικό συμβούλιο, ωστόσο αναζητείται η κατάλληλη χρονική στιγμή ώστε να κλειδωθεί η έγκρισή τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης