Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πρόταση Μεϊμαράκη (πρ. Βουλής): Ζητά κοστολόγηση των προγραμμάτων των κομμάτων από το Γραφείο Προϋπολογισμού

Πρόταση Μεϊμαράκη (πρ. Βουλής): Ζητά κοστολόγηση των προγραμμάτων των κομμάτων από το Γραφείο Προϋπολογισμού
Ο πρόεδρος της Βουλής τάχθηκε υπέρ της κοστολόγησης των προγραμμάτων που παρουσιάζουν τα πολιτικά κόμματα
Υπέρ της κοστολόγησης των προγραμμάτων των κομμάτων από το Γραφείο του Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλής, τάσσεται ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
Με αφορμή την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Γραφείου Προϋπολογισμού και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο έργο που παράγει το συγκεκριμένο Γραφείο, τονίζοντας ότι διαθέτει «αυτονομία και ανεξαρτησία γνώμης, καθαρά επιστημονική, οικονομική, είτε αυτό αρέσει σε κάποιους είτε δεν αρέσει».
«Θεωρώ πολύ ουσιαστική και σοβαρή την άποψη που ακούστηκε στο Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους της Βουλής ότι δηλαδή θα μπορούσε σοβαρά τουλάχιστον να κοστολογήσει και τα προγράμματα που τα κόμματα παρουσιάζουν, ώστε να υπάρχει μια πιο έγκυρη- ίσως και με το Οικονομικό Επιμελητήριο από κοινού- άποψη οικονομική, η οποία να δίνεται στους πολίτες», είπε ο πρόεδρος της Βουλής.
«Είναι κάποια ζητήματα τα οποία είναι εύηχα, ακούγονται ωραία αλλά εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να υλοποιηθούν μέσα στις σημερινές συγκυρίες και δεν το λέω αυτό με αιχμή ή με αφορμή κανένα σημαντικό γεγονός. Το λέω διότι η Βουλή οφείλει να δώσει μια άποψη πάνω σε αυτά, με μια πιο εγγυημένη κοστολόγηση όλων, ώστε και ο πολίτης βαδίζοντας προς την κάλπη να γνωρίζει συνολικά τι γίνεται και να μπορεί να πάρει την σημαντική απόφαση», εκτίμησε.
Μάλιστα τόνισε ότι οι πολίτες «δεν μπορεί να πηγαίνουν στις κάλπες μόνο με το μυαλό στην τιμωρία» αλλά να αξιολογούν και να αναλύουν τις προτάσεις των κομμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης