Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η κρίση στην Ουκρανία πλήττει τη Γερμανία -«Βουτιά» στο -5,7% για τις βιομηχανικές παραγγελίες τον Αύγουστο, σε χαμηλά 5ετίας

Η κρίση στην Ουκρανία πλήττει τη Γερμανία -«Βουτιά» στο -5,7% για τις βιομηχανικές παραγγελίες τον Αύγουστο, σε χαμηλά 5ετίας
Προβληματίζουν τα αποτελέσματα της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης
Ισχυρό είναι το πλήγμα για την οικονομία της Γερμανίας από την αδύναμη οικονομία της Ευρωζώνης, αλλά και τους γεωπολιτικούς προβληματισμούς, που έχουν ανακύψει, κυρίως λόγω της ρωσοουκρανικής κρίσης, όπως ξεκάθαρα αποτυπώνεται και στις βιομηχανικές παραγγελίες.
Ειδικότερα, τον Αύγουστο, οι βιομηχανικές παραγγελίες σημείωσαν μηνιαίες απώλειες, ίσες με το 5,7%, πτώση υπερδιπλάσια από την αναμενόμενη.
Οι οικονομικοί αναλυτές, που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση, ανέμεναν πτώση των βιομηχανικών παραγγελιών κατά 2,6% σε μηνιαία βάση, ωστόσο διαψεύστηκαν επί τα χείρω.
Πρόκειται για δεύτερο αρνητικό ρεκόρ φέτος, καθώς οι παραγγελίες κατέγραψαν τα χειρότερα αποτελέσματα από το 2009.
Να σημειωθεί ότι τον Ιούλιο, ο δείκτης είχε καταγράψει ενίσχυση, κατά το αναθεωρημένο ποσοστό +4,9%, ωστόσο ακολουθούσε έναν πολύ αδύναμο Ιούνιο, όπου οι βιομηχανικές παραγγελίες είχαν πέσει στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2011.
Σε ετήσια βάση, τον Αύγουστο, οι βιομηχανικές παραγγελίες έπεσαν κατά 1,3%, έναντι πρόβλεψης για ενίσχυση +2,6%.
Τον Ιούλιο οι βιομηχανικές παραγγελίες είχαν αναπτυχθεί κατά 5,9%, ενώ η αρχική ανακοίνωση ανέφερε ενίσχυση κατά 4,9%.
Το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, πάντως, ανέφερε ότι η συρρίκνωση των βιομηχανικών παραγγελιών οφείλεται και σε εποχιακούς παράγοντες, συγκεκριμένα, δε, στις διακοπές των σχολείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης