Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Διευρύνεται η εκστρατεία για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα - «Να γυρίσουν στο χώρο όπου γεννήθηκαν» τονίζει η Χιλή

Διευρύνεται η εκστρατεία για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα - «Να γυρίσουν στο χώρο όπου γεννήθηκαν» τονίζει η Χιλή
«Πρέπει να επιστρέψουν εδώ στο χώρο στον οποίο γεννήθηκαν» τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής της Χιλής
Διευρύνεται το κύμα συμπαράστασης στην εκστρατεία υπέρ της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Αθήνα, προσλαμβάνοντας μάλιστα δια-ατλαντικές διαστάσεις.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Βουλής της Χιλής, Αλντο Κορνέχο τάχθηκε υπέρ της επιστροφής των ελγίνειων μαρμάρων στην Ελλάδα, τονίζοντας πως «πρέπει να επιστρέψουν εδώ στο χώρο στον οποίο γεννήθηκαν».
Αφού ξεναγήθηκε στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και άλλα αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας, ο Χιλιανός πρόεδρος υποστήριξε πως το Μουσείο της Ακρόπολης αποτελεί κομμάτι της διεθνούς πατρογονικής κληρονομιάς, αναγνωρίζοντας βέβαια, πως «λείπουν οπωσδήποτε κάποια μάρμαρα τα οποία καλό θα ήταν να μην είχαν φύγει ποτέ. Αλλά και να επιστρέψουν εδώ στο χώρο στον οποίο γεννήθηκαν».
Παράλληλα, ο Α. Κορνέχο συναντήθηκε και με τον Έλληνα ομόλογό του, Ευ. Μεϊμαράκη.
«Είχα μια πολύ ευχάριστη και πολύ καρποφόρα ανταλλαγή απόψεων για θέματα τα οποία άπτονται των δύο λαών. Καθώς επίσης και για τη συνεργασία ανάμεσα στα δύο κοινοβούλια. Και που αλλού καλύτερα από εδώ την Αθήνα για να μιλήσουμε για τα θέματα αυτά» διέτεινε στον απόηχο της συνάντησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης