Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πώς ο Λάτσης, οι Τούρκοι και οι Άραβες μονοπωλούν όλη την παραλιακή - Η κρυφή διάταξη που πέρασε για τον Αστέρα Βουλιαγμένης

Πώς ο Λάτσης, οι Τούρκοι και οι Άραβες μονοπωλούν όλη την παραλιακή - Η κρυφή διάταξη που πέρασε για τον Αστέρα Βουλιαγμένης
Οι απίστευτες συμμαχίες... για τον έλεγχο της παραλιακής ζώνης του Ελληνικού
Με μια διάταξη που πέρασε στα "ψιλά" παρατείνεται το δικαίωμα ιδιαίτερης χρήσης του αιγιαλού του Αστέρα Βουλιαγμένης υπέρ του ιδιώτη επενδυτή.
Η διάταξη αυτή περιλαμβάνεται στην εκπρόθεσμη τροπολογία που κατατέθηκε τηνΤρίτη στο νομοσχέδιο «Οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών κοινοτήτων και των ενώσεων τους στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων».
Να σημειωθεί ότι το ΤΑΙΠΕΔ είχε κηρύξει πέρυσι προτιμητέο επενδυτή για την Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης την Jermyn Street Real Estate η οποία υπέβαλλε προσφορά 400 εκατ. ευρώ για το 90% των μετοχών του Αστέρα.
Προ ημερών υπεγράφη η σύμβαση αγοραπωλησίας του Αστέρα Βουλιαγμένης, μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας και του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ως πωλητών και της Apollo Investment HoldCo ως αγοραστή, καθώς και της Jermyn Street Real Estate Fund IV L.P. ως εγγυητή.
Η Apollo Investment HoldCo είναι εταιρεία εδικού σκοπού (SPV), 100% θυγατρική της Jermyn Street Real Estate Fund IV L.P.

Λάτσης, Τούρκοι και Ἀραβες μονοπωλούν την παραλιακή
Πώς έχουν φτάσει οι παραπάνω να ελέγχουν όλη σχεδόν την παραλιακή;
O όμιλος Λάτση, εκτός του Ελληνικού, έχει εταίρο τον τουρκικό όμιλο Dogus στη Μαρίνα Φλοίσβου, ενώ ο τουρκικός όμιλος έχει βάλει πόδι και στη Μαρίνα Ζέας.
Την ίδια στιγμή ο Dogus του Τούρκου πολυεκατομμυριούχου επιχειρηματία Σαχένκ έχει ποσοστό 15% στο Fund Jermyn που απέκτησε τον Αστέρα Βουλιαγμένης.
Και οι "συμμαχίες" δεν τελειώνουν εδώ. Στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την εκμίσθωση του ακινήτου «Ακτή Βουλιαγμένης» στους έξι υποψηφίους που κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές περιλαμβάνεται και η κοινοπραξία Apollo - Lyvarian στην οποία μετέχουν το Jermyn Street (Apollo) και Lyvarian, η οποία όπως αναφέρουν οι πληροφορίες εκπροσωπείται από πρόσωπα του περιβάλλοντος της οικογένειας Λάτση. Το εντυπωσιακό βέβαια είναι ότι προσφορά έχει καταθέσει και απευθείας ο Αστέρας Βουλιαγμένης που ελέγχεται αποκλειστικά από το Jermyn.
Υπενθυμίζεται ότι η Ακτή Βουλιαγμένης έχει έκταση 76 στρεμμάτων που φτάνει στον αιγιαλό και θα ενοικιαστεί προς εκμετάλλευση για 15 έτη με δυνατότητα παράτασης για άλλα πέντε έτη.
Στην περίπτωση που περάσει στον έλεγχο Apollo – Lyvarian είναι προφανές ότι Λάτσης, Dogus και οι Άραβες της Jermyn ουσιαστικά αποκτούν μονοπωλιακή θέση στην παραλιακή ζώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης