Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σε εγκαταλειμμένο σπίτι του 1843 στην Μάνη, 19 τ.μ. επιβλήθηκε ΕΝΦΙΑ 217,88 ευρώ…και η άρνηση μιας κουκουβάγιας να πληρώσει….

tags :
Σε εγκαταλειμμένο σπίτι του 1843 στην Μάνη, 19 τ.μ. επιβλήθηκε ΕΝΦΙΑ 217,88 ευρώ…και η άρνηση μιας κουκουβάγιας να πληρώσει….
Η περίπτωση του αναγνώστη από την Μάνη....αποδεικνύει ότι ο ΕΝΦΙΑ...είναι ένας παταγωδώς αποτυχημένος φόρος....
Μια πραγματική ιστορία θα σας διηγηθούμε απόδειξη των ακροτήτων που περιλαμβάνει ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων ΕΝΦΙΑ.
Αναγνώστης του www.bankingnews.gr, αγρότης χωρίς σύνταξη, μας έστειλε email ενημέρωσης για την έκπληξη που υπέστη όταν παρέλαβε τον ΕΝΦΙΑ.
Ο αναγνώστης μας διαθέτει ένα παλαιό ακατοίκητο σπίτι του 1843, ερειπωμένο και μισογκρεμισμένο συνολικού εμβαδού 19 τετραγωνικών μέτρων.
Το ακατοίκητο σπίτι, δεν έχει παροχή ρεύματος, πρόκειται για ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι που είναι προτιμότερο να γκρεμιστεί παρά να αναπαλαιωθεί.
Για το γκρεμισμένο σπίτι λοιπόν ο κάτοικος της Μάνης Λακωνίας καλείται να πληρώσει 217,88 ευρώ ενώ η πρώτη δόση 36,71 ευρώ θα πρέπει να καταβληθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.
Από αυτό αποδεικνύεται ότι φορολογούν τα πάντα, απόδειξη της αποτυχίας του συστήματος.
Ο αναγνώστης μας έχει αποφασίσει να πληρώσει την πρώτη δόση των 36,31 ευρώ και εν συνεχεία όπως αναφέρει στο μήνυμα που μας έστειλε «όποιος το θέλει ας το πάρει του το δίνω τσάμπα.
Το σπίτι από τα 4 τοιχία διαθέτει μόνο τα 2, συνήθως κατοικούν κουκουβάγιες και σπουργίτια.
Ρώτησα την κουκουβάγια και τα σπουργίτια,  αν μπορούν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ….αλλά η κουκουβάγια μου απάντησε, σιγά να μην πληρώσω ΕΝΦΙΑ, για το χάλασμα αυτό, αν χρειαστεί θα μετακομίσω σε απέναντι δέντρο που έχει και καλύτερη θέα».
Μετά από αυτή την προφανώς αναπάντεχη συνομιλία και την άρνηση της κουκουβάγιας να πληρώσει ΕΝΦΙΑ….εκτιμούμε ότι το ελληνικό κράτος από αυτό το ακατοίκητο και γκρεμισμένο σπίτι θα πάρει τα 36,31 ευρώ και δώρο ορισμένα φτερά κουκουβάγιας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης