Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γ. Μανιάτης (ΥΠΕΚΑ): Δημιουργία 70.000 «πράσινων» θέσεων εργασίας μέχρι το 2020

Γ. Μανιάτης (ΥΠΕΚΑ): Δημιουργία 70.000 «πράσινων» θέσεων εργασίας μέχρι το 2020
Συστατικό ενός άλλου παραγωγικού μοντέλου μπορούν να αποτελέσουν η ενέργεια και το περιβάλλον, σύμφωνα με τον υπουργό
Τη δυνατότητα δημιουργίας 70.000 θέσεων εργασίας μέχρι το 2020, μέσα από τον ευρύτερο χώρο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, επισήμανε ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, κατά την τελετή απονομής των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον, που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ), υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, «η ενέργεια, ο ορυκτός πλούτος και το περιβάλλον μπορούν να αποτελέσουν βασικό συστατικό ενός άλλου παραγωγικού μοντέλου, στο οποίο το περιβάλλον συνιστά πλέον αδήριτη ανάγκη στον δρόμο προς μια κυκλική οικονομία».
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας χιλιάδων θέσεων εργασίας μέσα από τον κλάδο της οικοδομής, υπό την προϋπόθεση οι εκπρόσωποί της να δραστηριοποιηθούν προς την κατεύθυνση της ενεργειακής θωράκισης, της συντήρησης και της ανακαίνισης των περισσότερων από 8 εκατ. κτηρίων της χώρας.
Ακόμη αναφέρθηκε στην απλούστευση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, ενώ επισήμανε ότι έως τα τέλη Οκτωβρίου θα έχει ολοκληρωθεί το Μητρώο Ιδιωτών Αξιολογητών και το Μητρώο Ιδιωτών Επιθεωρητών, ενώ ξεκινά και η δοκιμαστική λειτουργία του Ηλεκτρονικού Περιβαλλοντικού Μητρώου, την οποία χαρακτήρισε «περιβαλλοντική διαύγεια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης