Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 1,3 εκατ. μαθητές δεν έχουν στέγη - Η κατάσταση δυσχεραίνεται

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 1,3 εκατ. μαθητές δεν έχουν στέγη - Η κατάσταση δυσχεραίνεται
Κανένα αμερικάνικο όνειρο για τις οικογένειες που περισσότερο χτυπήθηκαν από την κρίση
Απογοητευτικός είναι ο αριθμός των μαθητών, όλων των βαθμίδων, στις ΗΠΑ, οι οποίοι είναι άστεγοι, καθώς την σχολική χρονιά 2012-2013 (τα πιο πρόσφατα στοιχεία) ανήλθαν σε 1,3 εκατ. μαθητές.
Ο αριθμός ξεπερνά ακόμα και τον συνολικό πληθυσμό χωρών, όπως η Μάλτα, η Κύπρος και το Λουξεμβούργο, ενώ είναι ενισχυμένος κατά 8% από την σχολική χρονιά 2011-2012, γεγονός που καθόλου δεν καθησυχάζει για την εξέλιξη του δείκτη το σχολικό έτος 2013-2014.
Η έλλειψη προσιτής οικονομικά στέγης είναι ένας σημαντικός λόγος, που αναγκάζει πολλές οικογένειες να ζουν στους δρόμους, σε καταφύγια, σε μοτέλ ή μαζί με άλλες οικογένειες, δήλωσε ο Jeremy Rosen, διευθυντής του Εθνικού Νομικού Κέντρου για την Έλλειψη Στέγης και την Φτώχεια.
«Αυτό το πρόβλημα συνεχίζει να επιδεινώνεται, διότι από την άποψη των κρατικών προγραμμάτων και της υποστήριξης για την έλλειψη στέγης, οι προϋπολογισμοί έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια, ενώ και τα οικονομικά σπίτια που είναι διαθέσιμα έχουν μειωθεί», επεσήμανε ο J.Rosen.
Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός πως ο καθορισμός ασφαλών δεδομένων είναι δύσκολος δεδομένης της ευαισθησίας του θέματος, καθώς πολλοί μαθητές κρύβουν την οικογενειακή τους κατάσταση είτε λόγω φόβου είτε λόγω ντροπής.
Αυτό σημαίνει ότι στην πραγματικότητα ο αριθμός θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερος.
Ακόμα και χωρίς συγκεκριμένο αριθμό, ωστόσο, πασίδηλη είναι η ανάγκη για υποστήριξη των οικογενειών, καθώς η κατάσταση ολοένα χειροτερεύει, ενώ οι οικογένειες που χτυπήθηκαν περισσότερο από την κρίση, δεν έχουν δει ακόμα σημάδια ανάκαμψης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης