Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Commerzbank: Aισιόδοξη για τον ευρωπαϊκό Νότο - Αποκλιμακώνονται τα spreads

Commerzbank: Aισιόδοξη για τον ευρωπαϊκό Νότο - Αποκλιμακώνονται τα spreads
Η ΕΚΤ αποδεικνύει περίτρανα πως είναι πρόθυμη να αναλάβει πρόσθετη δράση
"Η μετριοπαθής παγκόσμια ανάπτυξη και η άφθονη ρευστότητα κάνουν πάρτυ!", σχολιάζει η Commerzbank, αποτιμώντας σε νέα έκθεσή της τις τρέχουσες εξελίξεις διεθνώς.
Η παγκόσμια ανάκαμψη παραμένει μετριοπαθής, υποστηρίζει η γερμανική τράπεζα, στην έκθεσή της, υπό τον τίτλο "Goldilocks alive and kicking", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Εστιάζοντας στην Ευρωζώνη και ιδίως στην ΕΚΤ, η Commerzbank χαιρετίζει την απόφαση για τη λήψη νέων μέτρων.
Μέσω των νέων μειώσεων επιτοκίων και της προαναγγελίας για αγορές καλυμμένων ομολόγων και ABS, η ΕΚΤ αποδεικνύει περίτρανα πως είναι πρόθυμη να αναλάβει πρόσθετη δράση, προκειμένου να στηρίξει την ανάκαμψη της Ευρωζώνης.
Σε ό,τι αφορά την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, η γερμανική επενδυτική τράπεζα εμφανίζεται αισιόδοξη για την κατάσταση των χωρών του Νότου.
Μάλιστα προβλέπει πως τα spreads των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας έχουν περιθώρια για περαιτέρω αποκλιμάκωση.

Οι τοποθετήσεις της Commerzbank στις μετοχές διεθνώς
1) Η γερμανική τράπεζα αναβαθμίζει σε overweight από neutral προηγουμένως τη σύστασή της για τις μετοχές στις αναδυόμενες αγορές.
Οι προοπτικές για τις αναδυόμενες αγορές εμφανίζονται ευοίωνες, καθώς οι εισροές κεφαλαίων παραμένουν ισχυρές, οι αποτιμήσεις των μετοχών είναι ελκυστικές, ενώ την ίδια ώρα τα ελλείμματα μειώνονται.
2) Μεταξύ των αναδυόμενων αγορών η γερμανική τράπεζα εκδηλώνει ξεκάθαρα την προτίμησή της στις ασιατικές.
Στον αντίποδα, η Commerzbank δηλώνει underweight για τις αγορές της Λατινικής Αμερικής.
Σε ό,τι αφορά τη Βραζιλία, οι πιέσεις θα ενταθούν, καθώς η χώρα τεχνικά βρίσκεται σε ύφεση, ενώ κρίσιμες θα είναι και οι εκλογές του Οκτωβρίου.
3) Από τις μετοχές του ανεπτυγμένου κόσμου, η γερμανική τράπεζα δηλώνει neutral για την Ευρωζώνη, καθώς το μακροοικονομικό περιβάλλον δεν βελτιώνεται αισθητά.
4) Εντός ευρωπαϊκού εδάφους, η γερμανική τράπεζα εκφράζει την προτίμησή της στις μετοχές της Ευρωζώνης έναντι των βρετανικών μετοχών.
Οι μετοχές της Ευρωζώνης βρίσκουν στήριξη στις προσδοκίες για επικείμενο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ και από τη σταδιακή αποδυνάμωση του ευρώ.
Στον αντίποδα, το δημοψήφισμα της Σκοτίας επιδρά αρνητικά στις βρετανικές μετοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης