Τελευταία Νέα
Οικονομία

Συνεχίζεται ο πόλεμος κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ - Μηταράκης: Τα στοιχεία διαψεύδουν τον Τσίπρα - Στα 37 δισ. ευρώ οι νέες επενδύσεις στην Ελλάδα

Συνεχίζεται ο πόλεμος κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ - Μηταράκης: Τα στοιχεία διαψεύδουν τον Τσίπρα - Στα 37 δισ. ευρώ οι νέες επενδύσεις στην Ελλάδα
H Ελλάδα έχει επιστρέψει στις διεθνείς αγορές και νέα κεφάλαια εισρέουν στο Χρηματιστήριο Αθηνών...
Συνεχίζεται ο πόλεμος μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης το σαββατοκύριακο.
 «Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι συνεχίζεται η αποεπένδυση στη ελληνική οικονομία. Τα στοιχεία τον διαψεύδουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης, ανταπαντώντας σε όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Μηταράκης τόνισε τα εξής: «Το 2013, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, το ύψος των ξένων άμεσων επενδύσεων επέστρεψε στον μέσο όρο της πενταετίας προ κρίσης. Το πρώτο εξάμηνο του 2014 οι ξένες άμεσες επενδύσεις υπερτριπλασιάστηκαν σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Το ΚΕΠΕ, σε μελέτη που εξέδωσε το Μάιο, παρουσιάζει αναλυτικά νέες επενδύσεις 37 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία, ύψος ρεκόρ, οι οποίες και υλοποιούνται. Παράλληλα η Ελλάδα έχει επιστρέψει στις διεθνείς αγορές και νέα κεφάλαια εισρέουν στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Έχω επανειλημμένα παρουσιάσει στη Βουλή λίστες επενδύσεων με ονοματεπώνυμο. Κοινή πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι διαφωνεί με όλες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης