Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αύξηση 0,6% των λιανικών πωλήσεων τον Αύγουστο, η μεγαλύτερη από τον Απρίλιο φέτος

ΗΠΑ: Αύξηση 0,6% των λιανικών πωλήσεων τον Αύγουστο, η μεγαλύτερη από τον Απρίλιο φέτος
Ενισχύεται η αισιοδοξία σχετικά με τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας το δεύτερο ήμισυ του έτους

Αύξηση 0,6% σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, ή 0,3% αν εξαιρεθεί ο κλάδος αυτοκινήτου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.
Οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Απρίλιο, ενισχύοντας την αισιοδοξία σχετικά με τις προοπτικές της οικονομίας για το δεύτερο μισό του έτους.
Οι λιανικές πωλήσεις αποτελούν περίπου το ένα τρίτο της καταναλωτικής δαπάνης, της κύριας μηχανής της οικονομικής δραστηριότητας των ΗΠΑ.
Οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση του MarketWatch εκτιμούσαν αύξηση συνολικά των λιανικών πωλήσεων κατά 0,6% και κατά 0,2% εξαιρουμένου του κλάδου αυτοκινήτου.
Εν τω μεταξύ, το υπουργείο προχώρησε σε ανοδική αναθεώρηση των στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις του Ιουνίου και Ιουλίου.
Ειδικότερα, για τον Ιούνιο σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, αυξήθηκαν κατά 0,4% έναντι 0,2% των αρχικών, ενώ όσον αφορά τον Ιούλιο το υπουργείο επισήμανε ότι αυξήθηκαν κατά 0,3% αντί για σταθερότητα που είχαν δείξει τα πρωταρχικά στοιχεία.
Οι πωλήσεις αυτοκινήτων σημείωσαν άνοδο 1,5% τον Αύγουστο, που αποτελεί τη μεγαλύτερα αύξηση από τον Μάρτιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης