Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Γιατί κάθε δουλειά του Λάτση με ή χωρίς το κράτος.....προσκρούει στην δικαιοσύνη;

Γιατί κάθε δουλειά του Λάτση με ή χωρίς το κράτος.....προσκρούει στην δικαιοσύνη;
Είναι παράδοξο αλλά έχουν παρέμβει έως τώρα Συμβούλιο της Επικρατείας και Ελεγκτικό Συνέδριο για deals που έχουν συμμετάσχει εταιρίες συμφερόντων Λάτση...
Αποτελεί παράδοξο, πως έχει καταφέρει ο επιχειρηματίας Σπύρος Λάτσης σε κάθε διαγωνισμό ή δραστηριότητα να εμπλέκεται η δικαιοσύνη αποτελεί απορίας άξιο.
Δεν αφήνουμε κανένα υπονοούμενο... αλλά θα καταγράψουμε μόνο γεγονότα.
Δεν είναι ξεκάθαρο αν ο Σπύρος Λάτσης ζητάει ακραία πράγματα από το ελληνικό κράτος και η δικαιοσύνη παρεμβαίνει ή το ελληνικό κράτος στο άγχος του να εξυπηρετήσει τον επιχειρηματία Λάτση υποπίπτει σε ακραία λάθη που καταλήγουν σε σκάνδαλα.
Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά και ας αποτιμήσετε όλοι εσείς που διαβάζετε το κείμενο αυτό τα γεγονότα.
Ο Σπύρος Λάτσης μέτοχος στην Eurobank με 44% αποφασίσει να ξεφορτωθεί την Eurobank όταν υποχρεώθηκε σε ανακεφαλαιοποίηση 5,8 δισεκ. ευρώ.
Με πρόσχημα τις πιέσεις της Ελβετικής Κεντρικής Τράπεζας μεταβιβάζει σε 9 μέλη της οικογένειας του το 44% της Eurobank και πλέον δεν εμφανίζεται η EFG Group ως μέτοχος.
Με τον τρόπο αυτό γλιτώνει να καταβάλλει τα 2,5 δισεκ. που οφείλει στο ελληνικό κράτος εις βάρος των ελλήνων φορολογουμένων πολιτών.
Ο Λάτσης συνδιαλέγεται με την κυβέρνηση, τους πείθει να προχωρήσουν το deal Εθνικής – Eurobank και στο τέλος….ακυρώνεται από την DGCom το deal και ο Λάτσης έχει μεταπηδήσει από την Eurobank που οφείλει 2,5 δισεκ. στην Εθνική επενδύοντας 110 εκατ και τοποθετώντας και 2 μέλη στο ΔΣ της Εθνικής.
Αυτό είναι ηθικό σκάνδαλο, αν είναι και οικονομικό σκάνδαλο θα το εξετάσει η επόμενη κυβέρνηση.
Ο Σπύρος Λάτσης μέσω της Lamda Development συμμετέχει με μια εξευτελιστική τιμή στον διαγωνισμό για το Ελληνικό, στον οποίο σημειωτέον…τελικώς μόνο το σχήμα στο οποίο συμμετείχε η εταιρία Lamda συμφερόντων Λάτση….υπέβαλλε προσφορά.  
Το Ελεγκτικό Συνέδριο κατέληξε ότι υπήρξαν σημαντικές αλλαγές στον διαγωνισμό με προσαρμογές όρων φωτογραφικές υπέρ της Lamda.
Προσέξτε δεν το αναφέρει ένας σύλλογος που αντιδρά στην αξιοποίηση του Ελληνικού αλλά το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Είναι ξεκάθαρο σκάνδαλο και αν η Ελλάδα είναι σοβαρό κράτος θα πρέπει να ακυρώσει τον χαριστικό διαγωνισμό.
Αλλά και να μην το κάνει η κυβέρνηση ούσα όμηρος συμφερόντων, θα το πράξει η επόμενη κυβέρνηση.
Ο Σπύρος Λάτσης πάλι μέσω της Lamda εμπλέκεται στο Mall όπου το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι το ακίνητο είναι παράνομο.
Δεν κινεί την περιέργεια ότι σε όλες τις μεγάλες υποθέσεις εμπλέκεται η δικαιοσύνη;
Δυστυχώς για την κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ η κοινωνία βλέπει ότι είναι όμηρος συμφερόντων.
Τα λάθη του Καραμανλή που προστάτευε  υπουργούς φοροφυγάδες, τα επαναλαμβάνει και ο Σαμαράς νομίζοντας ότι η κοινωνία δεν καταλαβαίνει ότι εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια της σκάνδαλα που προσβάλουν την λογική και την ηθική.
Όταν το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Ελεγκτικό Συνέδριο παρεμβαίνουν, κανείς στην κυβέρνηση δεν συγκινείται;
Πρόκειται για προσβολή στην κοινωνία.
Η Ελλάδα του κώδικα αξιών έχει μετατραπεί χώρα των κολλητών συμφερόντων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης