Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

«Βουτιά» του ευρώ σε χαμηλό 10 ετών αναμένει η Barclays - Πτώση στα 1,10 δολάρια τους επόμενους 12 μήνες

«Βουτιά» του ευρώ σε χαμηλό 10 ετών αναμένει η Barclays - Πτώση στα 1,10 δολάρια τους επόμενους 12 μήνες
Στα 1,22 δολάρια το ευρώ σε βάθος τριών μηνών
Επί τα χείρω αναθεώρησε η Barclays τις εκτιμήσεις της για το ευρωπαϊκό νόμισμα, καθώς η επιθετική νομισματική πολιτική της ΕΚΤ σηματοδότησε την αρχή της περαιτέρω αποδυνάμωσης του ευρώ.
Σύμφωνα με σημερινό της σημείωμα, η βρετανική επενδυτική τράπεζα εκτιμά πως το ευρώ θα υποχωρήσει στα 1,27 δολάρια το Σεπτέμβριο, στα 1,22 δολάρια σε βάθος τριών μηνών και στα 1,10 δολάρια σε βάθος ενός έτους.
Σημειώνεται πως οι πρότερες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πτώση του ευρώ στα 1,30 δολάρια έως το τέλος του 2014 και στα 1,27 δολάρια σε βάθος 12 μηνών.
«Αναμένουμε μία σημαντική υποχώρηση του ευρώ και γ’ αυτό αναθεωρούμε επί τα χείρω τις εκτιμήσεις για το ευρωπαϊκό νόμισμα» αναφέρει η Barclays.
«Το ευρώ θα υποχωρήσει σε χαμηλό πολλαπλών ετών, με την ισοτιμία με το δολάριο να διολισθαίνει σε χαμηλό 10 ή και περισσότερων ετών» συμπληρώνει η βρετανική τράπεζα.
Σήμερα το ευρώ υποχωρεί στο -0,3% και τα 1,2901 δολάρια.
Η ραγδαία πτώση του ευρωπαϊκού νομίσματος ξεκίνησε από τις 4 Σεπτεμβρίου, ημέρα όπου ο Mario Draghi ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης