Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μοrgan Stanley: Στα 13 ευρώ αναβαθμίζει την τιμή στόχο για τον ΟΤΕ και σε οverweight τη σύσταση - Μη δικαιολογημένη η πτώση της μετοχής

Μοrgan Stanley: Στα 13 ευρώ αναβαθμίζει την τιμή στόχο για τον ΟΤΕ και σε οverweight τη σύσταση - Μη δικαιολογημένη η πτώση της μετοχής
Ελκυστική η μετοχή του ΟΤΕ καθώς μπορεί να επωφεληθεί από την ανάκαμψη των μακροοικονομικών μεγεθών στην Ελλάδα
Σε αναβάθμιση της σύστασης και της τιμής στόχου για τον ΟΤΕ προχώρησε η Morgan Stanley, μέσω νέας έκθεσής της, υπό τον τίτλο "Cheap stock, DY, consolidating market: Move to OW".
Ειδικότερα, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα αναβάθμισε στα 13,00 ευρώ την τιμή στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ, από 12,50 ευρώ προηγουμένως.
Ταυτόχρονα αναβάθμισε και τη σύσταση της μετοχής σε οverweight από equal-weight προηγουμένως.
Όπως επισημαίνει στην εν λόγω έκθεσή της η Morgan Stanley, οι πιέσεις που δέχεται η μετοχή του ΟΤΕ στο ελληνικό χρηματιστήριο δεν είναι δικαιολογημένες, ενώ η αποτίμησή της εμφανίζεται εξαιρετικά ελκυστική.
Η μετοχή του ΟΤΕ μετρά απώλειες -20% από τον περασμένο Μάρτιο, λόγω της όξυνσης των γεωπολιτικών κινδύνων.





Σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα, η διαγωνιστική διαδικασία για τη Forthnet δεν αναμένεται να παράξει θετικές ειδήσεις για τον ΟΤΕ, λόγω των αυξημένων περιορισμών που θέτει η κείμενη νομοθεσία.
Ωστόσο, οι κινήσεις των Vodafone-Wind, οι διεκδικήσεις της Nova ή της Forthnet στο σύνολό της, μαρτυρούν πως βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μια διαδικασία συγκέντρωσης του κλάδου των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα, γεγονός που θα οδηγήσει σε μια πιο εκλογικευμένη και με ελαφρώς πιο χαλαρή νομοθεσία αγορά.
Αυτό το γεγονός αναμένεται να λειτουργήσει υποστηρικτικά για τον ΟΤΕ. Η αυστηρή νομοθεσία με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπος θα μειωθεί και ο ανταγωνισμός θα εκλογικευθεί.
Επικαλούμενη, στη συνέχεια, η Morgan Stanley τις σχετικές δηλώσεις της διοίκησης του ΟΤΕ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο διανομής μερίσματος το 2015.

Πιθανοί κίνδυνοι για τον ΟΤΕ
- Αδυναμία διανομής μερίσματος εντός του σχεδιαζόμενου χρονοδιαγράμματος, λόγω πιθανού veto από τη Deutsche Telekom
- Το εύθραυστο μακροοικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα
- Η αυξημένη αβεβαιότητα στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών καθώς προχωρούν οι διαδικασίες συγκέντρωσης
"H μετοχή του ΟΤΕ καθίσταται ολοένα και πιο ελκυστική. Η μετοχή μπορεί να επωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό από τη διαρκή βελτίωση των μακροοικονομικών μεγεθών στην Ελλάδα και τη συνεχιζόμενη αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων", καταλήγει η Morgan Stanley.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης