Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays: Αλήθειες και ψέμματα για την παγκόσμια αγορά ομολόγων - Που εντοπίζονται επενδυτικές ευκαιρίες

Barclays: Αλήθειες και ψέμματα για την παγκόσμια αγορά ομολόγων - Που εντοπίζονται επενδυτικές ευκαιρίες
Τα ομόλογα των χωρών του ανεπτυγμένου κόσμου αλληλεπιδρούν μεταξύ τους σε υψηλό βαθμό, αλλά όχι τόσο όσο οι μετοχές
Τις αλήθειες και τους μύθους που κρύβει η παγκόσμια αγορά ομολόγων επιχειρεί να παρουσιάσει η Barclays, σε νέα έκθεσή της, υπό τον τίτλο "Thinking Macro: The myths and realities of bond market connectivity", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Αποτιμώντας την κατάσταση της αγοράς ομολόγων διεθνώς, η βρετανική τράπεζα επικεντρώνεται στο αν υπάρχει τελικώς αυξημένη αλληλεξάρτηση ή μη.
Τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας της Barclays για την ακτινογραφία της παγκόσμιας αγοράς ομολόγων συνοψίζονται ως εξής:
- Τα ομόλογα των χωρών του ανεπτυγμένου κόσμου συνδέονται και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους σε υψηλό βαθμό, αλλά όχι τόσο όσο οι μετοχές.
- Τα τελευταία χρόνια, η επίδραση της νομισματικής πολιτικής στη διαμόρφωση των αποδόσεων των ομολόγων έχει μειωθεί, καθώς έχει αυξηθεί ο αντίκτυπος παραγόντων διεθνούς εμβέλειας.
- Η αύξηση του αντίκτυπου στη διαμόρφωση των αποδόσεων των ομολόγων παραγόντων διεθνούς εμβέλειας δεν συνιστά ένα πρόσκαιρο γεγονός, αλλά ένα φαινόμενο που θα έχει διάρκεια.
- Τα ομόλογα διάρκειας πέντε ετών έχουν γίνει η κορυφαία προτίμηση για τους επενδυτές που δραστηριοποιούνται στις χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου.
- Προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) διεθνούς εμβέλειας επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τη διασύνδεση των επιμέρους αγορών ομολόγων.
- Οι διαφοροποιημένες πολιτικές που υιοθετούνται σε ορισμένες από τις ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου είναι σε θέση να καλλιεργήσουν το έδαφος για ικανοποιητικές επενδυτικές ευκαιρίες και υψηλές αποδόσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης