Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Mediobanca: Συνολικά 9 ευρωπαϊκές τράπεζες θα χρειαστούν 16 δισ. μετά τα stress tests

Mediobanca: Συνολικά 9 ευρωπαϊκές τράπεζες θα χρειαστούν 16 δισ. μετά τα stress tests
Σωρευτικά, τα stress tests θα αναδείξουν κεφαλαιακό έλλειμμα ύψους 16 δισ. ευρώ για το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα
Στα 16 δισ. ευρώ εκτιμά η ιταλική Mediobanca ότι θα διαμορφωθούν οι κεφαλαιακές ανάγκες των ευρωπαϊκών τραπεζών με βάση τα stress tests της ΕΚΤ, παρουσιάζοντας την επίμαχη λίστα με τις τράπεζες που κινδυνεύουν περισσότερο να μην περάσουν με επιτυχία τη διαδικασία.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της Μediobanca, τα stress tests της ΕΚΤ φέρεται πως θα αποκαλύψουν πλειάδα αρνητικών εκπλήξεων.
Μεταξύ των τραπεζών που δεν θα περάσουν την κρίσιμη διαδικασία των τεστ αντοχής της ΕΚΤ, η Mediobanca περιλαμβάνει δύο από τις μεγαλύτερες βρετανικές τράπεζες, την Royal Bank of Scotland και την Lloyds.
Ποιες άλλες τράπεζες δεν αναμένεται να περάσουν επιτυχώς τα stress tests;
Η Mediobanca προβλέπει:
- Banco Popular Espanol
- Banca Monte dei Paschi di Siena
- CaixaBank
- Danske Bank
- Skandinaviska Enskilda Banken
-Alpha bank
Οριακά μεν, αλλά δεν αναμένεται να περάσει τα stress tests ούτε η Nordea Bank, προβλέπουν επίσης οι αναλυτές της ιταλικής τράπεζας.
Μάλιστα, κατά τους ίδιους, στα stress tests της ΕΚΤ αναμένεται να αποτύχει και η... Commerzbank, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας!
"Σωρευτικά, τα stress tests της ΕΚΤ θα αναδείξουν κεφαλαιακό έλλειμμα ύψους 16 δισ. ευρώ για το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα", εκτιμούν τέλος οι αναλυτές της Mediobanca.
Να σημειωθεί εδώ πως επικρατέστερες ημερομηνίες για τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των stress tests της ΕΚΤ είναι η 24η ή 31η Οκτωβρίου του 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης