Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Το φθηνό χρήμα των κεντρικών τραπεζών θα στηρίξει την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας για μια 10ετία!

Morgan Stanley: Το φθηνό χρήμα των κεντρικών τραπεζών θα στηρίξει την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας για μια 10ετία!
Η ανάκαμψη μετρά ήδη πέντε χρόνια... Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να διαρκέσει ακόμη πέντε χρόνια!
"Η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης (Great Recession) θα διαρκέσει μια ολόκληρη δεκαετία...", προβλέπει η Morgan Stanley, ξεδιπλώνοντας τις εκτιμήσεις της για την πορεία της οικονομίας.
"Ετοιμαστείτε για μια από τις μεγαλύτερες επεκτάσεις της οικονομικής δραστηριότητας που έχετε δει ποτέ...", υποστηρίζει χαρακτηριστικά ο Joachim Fels, στρατηγικός αναλυτής της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.
Όπως εξηγεί χαρακτηριστικά, η διαρκής χαλάρωση των νομισματικών πολιτικών των ισχυρότερων κεντρικών τραπεζών του πλανήτη θα έχει την εξής συνέπεια: Θα οδηγήσει σε μια ανάκαμψη (στη μετά της Μεγάλης Ύφεσης εποχή) η οποία θα διαρκέσει έως και 10 χρόνια!
"Η ανάκαμψη μετρά ήδη πέντε χρόνια. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να διαρκέσει ακόμη πέντε χρόνια!", προβλέπει ο Fels.

Οι προβλέψεις για τον ρυθμό παγκόσμιας ανάπτυξης
Ο αναλυτής της Morgan Stanley προχώρησε σε υποβάθμιση των εκτίμησεών του για την πορεία της παγκόσμιας ανάπτυξης το 2014.
Ειδικότερα, αναμένει πλέον παγκόσμια ανάπτυξη +3,1% για το 2014, έναντι πρότερης εκτίμησής του, τον περασμένο Ιούνιο, για ανάπτυξη +3,2%.
Για το 2015 τοποθετεί στο +3,5% τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας.
Για το 2016, οι προβλέψεις ενισχύονται περαιτέρω στο +3,8%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης