Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

IIF: Στις αρχές του 2015 η ΕΚΤ θα ανακοινώσει πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων

IIF: Στις αρχές του 2015 η ΕΚΤ θα ανακοινώσει πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων
Ο "ακτιβισμός" της ΕΚΤ θα δώσει στη συνολική οικονομία την ώθηση που χρειάζεται παρέχοντας επίσης μια ευρεία υποστήριξη
Αμετακίνητο στην αρχική εκτίμηση του ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ανακοινώσει ένα ευρύ πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων (QE) είναι το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), εκτός και μόνο εάν αλλάξουν σημαντικά μακροοικονομικές συνθήκες.
Σύμφωνα με το IIF, στην Ευρωζώνη επικρατεί ένα είδος ευφορίας, ενώ το νέο πρόγραμμα QE αναμένεται να ανακοινωθεί στις αρχές του 2015.
Στην 5σέλιδη ανάλυση του με τίτλο "EUROPHORIA!" (ευρω-ευφορία), το IIF αναφέρει ότι ο "ακτιβισμός" της ΕΚΤ θα δώσει στη συνολική οικονομία την ώθηση που χρειάζεται παρέχοντας επίσης μια ευρεία υποστήριξη.
Επίσης, ακόμη και σε αυτές τις αποτιμήσεις και οι βασικές αγορές της Ευρωζώνης τιμολογούν ότι θα υπάρξει μία ακόμη πολύ καλή είδηση​​, διαφορετικά δεν μπορεί να εξηγηθεί η πτώση υπό ή στα επίπεδα του μηδενός των αποδόσεων των 2ετών ομολόγων των χωρών του πυρήνα της Ευρωζώνης.
Αναφορικά με την πορεία του ευρώ, το IIF, εκτιμά ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται υπό πίεση, ιδιαίτερα μάλιστα μετά την επερχόμενη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της Federal Reserve, η οποία αναμένεται στα μέσα Σεπτεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης