Τελευταία Νέα
Οικονομία

Νέα πτώχευση ρωσικού tour operator – ΣΕΤΕ: Προτεραιότητα η ομαλή εξυπηρέτηση των ρώσων τουριστών

Νέα πτώχευση ρωσικού tour operator – ΣΕΤΕ: Προτεραιότητα η ομαλή εξυπηρέτηση των ρώσων τουριστών
Για περίοδο αυξημένης επικινδυνότητας ως προς το ενδεχόμενο πτωχεύσεων στη ρωσική τουριστική αγορά κάνει λόγο ο Σύνδεσμος
Τις δραστηριότητές του ανέστειλε σήμερα, Δευτέρα, ένα ακόμη ρωσικό τουριστικό πρακτορείο, το Solvex, με έδρα στην Αγία Πετρούπολη, ενώ περί τις 9.000 πελάτες του βρίσκονται στο εξωτερικό, η πλειονότητα εκ των οποίων σε Ελλάδα και Βουλγαρία.
Με αφορμή τη νέα αυτή πτώχευση ρωσικού τουριστικού πρακτορείου, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κάνει λόγο για περίοδο αυξημένης επικινδυνότητας ως προς την πιθανότητα πτωχεύσεων στη ρωσική τουριστική αγορά.
Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΤΕ σημειώνει ότι «σε συνέχεια της σημερινής ανακοίνωσης πτώχευσης του ρωσικού Tour Operator Solvex, Αγίας Πετρούπολης, ο ΣΕΤΕ επαναλαμβάνει ότι προτεραιότητα παραμένει η ομαλή εξυπηρέτηση των Ρώσων που διακινήθηκαν από τον Solvex και βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας, έως ότου αυτοί επιστρέψουν στην πατρίδα τους».
Όπως διαφαίνεται από τις εξελίξεις, επισημαίνει ο ΣΕΤΕ, διανύουμε μίια περίοδο αυξημένης επικινδυνότητας ως προς την πιθανότητα πτωχεύσεων στη ρωσική τουριστική αγορά και υπογραμμίζει ότι οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις θα πρέπει «να αντιμετωπίσουν ψύχραιμα την κατάσταση, διασφαλίζοντας τη θετική εικόνα του ελληνικού τουρισμού, όπως έπραξαν και στις προηγούμενες αντίστοιχες πτωχεύσεις».
Παράλληλα, καλεί την πολιτεία «να ενισχύσει άμεσα και ουσιαστικά τις εταιρείες που πλήττονται σοβαρά από τις εξελίξεις».      
«Ευελπιστούμε πως με τη σταδιακή βελτίωση της ρωσοουκρανικής κρίσης, τη σταθεροποίηση της οικονομίας στην περιοχή, το σπάσιμο της “φούσκας” και την αναμενόμενη εξυγίανση και αναδιάρθρωση των δικτύων διάθεσης, σύντομα θα αναφανούν και πάλι οι εξαιρετικές προοπτικές της Ρωσίας, ακόμη και της Ουκρανίας», αναφέρει ο ΣΕΤΕ στην ανακοίνωσή του και υπενθυμίζει ότι, μεσοπρόθεσμα, οι συγκεκριμένες αγορές παραμένουν από τις πιο σημαντικές για τον ελληνικό τουρισμό με στόχο τις 2,5 εκατ. αφίξεις έως το 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης