Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eνδο-γερμανική κόντρα για τα ευρωομόλογα - Commerzbank: Ναι στην άμεση εφαρμογή τους - ΥΠΟΙΚ: Εκτός πολιτικής ατζέντας το θέμα

Eνδο-γερμανική κόντρα για τα ευρωομόλογα - Commerzbank: Ναι στην άμεση εφαρμογή τους - ΥΠΟΙΚ: Εκτός πολιτικής ατζέντας το θέμα
Ο Blessing θα πρέπει να επικεντρωθεί στα καθήκοντά του ως CEO και να μην ασχολείται με το θέμα των ευρωομολόγων...
Ανοιχτά υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων τάσσεται η Commerzbank, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας και παρά το γεγονός πως η Καγκελάριος A. Merkel έχει εκφράσει πολλάκις την έντονη αντίρρησή της.
"Η έκδοση ευρωομολόγων θα ισχυροποιήσει τη θέση της Ευρωζώνης στον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη" αναφέρει ο ίδιος ο πρόεδρος και CEO της Commerzbank, Martin Blessing.
Μάλιστα τις απόψεις του αυτές τις αναλύει σε ειδικό του άρθρο στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt...
Η αντίδραση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών ήταν άμεση... Το υπουργείο έσπευσε να απορρίψει τις εκκλήσεις του Blessing, ζητώντας του να εστιάσει στη διοίκηση της Commerzbank, το 17% της οποίας βρίσκεται υπό τον έλεγχο του γερμανικού δημοσίου.
"Τα ευρωομόλογα βρίσκονται μακράν εκτός της πολιτικής ατζέντας. Και για καλό λόγο μάλιστα", δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Steffen Kampeter.
"Το ευρωομόλογο δεν θα επιλύσει τα προβλήματα της Ευρωζώνης, καθώς η έκδοσή του θα περιορίσει τα κίνητρα και τη βούληση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να προχωρήσουν στην εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων", πρόσθεσε ο Kampeter.
"Ο Blessing θα πρέπει να επικεντρωθεί στα καθήκοντά του ως CEO και να μην ασχολείται με το θέμα των ευρωομολόγων, σε μια τόσο λάθος στιγμή", διαμηνύει, ανεβάζοντας τους τόνους, ο Κampeter.
"Τα ευρωομόλογα θα καταστήσουν το ευρώ ένα παγκοσμίως σημαντικό νόμισμα σε μόνιμη βάση", ανταπαντά ο Blessing, που βρίσκεται στο τιμόνι της Commerzbank από το 2008.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης