Τελευταία Νέα
Διεθνή

F. Castro: Το ΝΑΤΟ λειτουργεί όπως τα SS της ναζιστικής Γερμανίας, ενώ έχει γίνει ο περίγελος της Ευρώπης και του κόσμου

F. Castro: Το ΝΑΤΟ λειτουργεί όπως τα SS της ναζιστικής Γερμανίας, ενώ έχει γίνει ο περίγελος της Ευρώπης και του κόσμου
O McCain είναι ο πιο πιστός σύμμαχος του Ισραήλ, υποστήριξε σε άρθρο του ο πρώην πρόεδρος της Κούβας
Σε ευθεία σύγκριση του ΝΑΤΟ με τα SS της ναζιστικής Γερμανίας, προέβη ο πρώην Πρόεδρος της Κούβας, ο Fidel Castro, ο οποίος κατηγόρησε την Ευρώπη και τις ΗΠΑ ότι καπηλεύονται τον πόλεμο στην Κριμαία.
«Ορισμένοι Ευρωπαίοι εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ, μιλούν με το ύφος και το πρόσωπο των ναζιστικών SS», δήλωσε ο F. Castro, σε άρθρο του σε εφημερίδα της Κούβας, ενώ συμπλήρωσε πως «η απληστία του Χίτλερ έμεινε στην ιστορία με τον ίδιο τρόπο που θα μείνει και το ΝΑΤΟ των επιθετικών και αστικών κυβερνήσεων, που έχουν γίνει ο περίγελος της Ευρώπης και του κόσμου». 
Ειδικότερα, ο Castro, δήλωσε πως «ο κόσμος δεν έχει δει καμία ανάπαυλα τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα από τότε που η Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, υπό την αυστηρή και άνευ όρων ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, αποφάσισε ότι ήρθε η στιγμή να διευθετήσουν το σκορ με ό, τι έχει απομείνει από δύο μεγάλες χώρες (Ρωσία και Κίνα), που ... έχουν πραγματοποιήσει ηρωική πράξη, βάζοντας ένα τέλος στο ιμπεριαλιστικό αποικιακό που είχε επιβληθεί στον κόσμο από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες».
Το ΝΑΤΟ έχει γίνει σύμβολο της ιμπεριαλιστικής πολιτικής, μιας «κυνικής Δύσης», υπογράμμισε ο Κουβανός.
Δηκτικά ήταν και τα σχόλιά του για τον Αμερικανό John McCAin, υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ το 2008, με τους Ρεπουμπλικάνους, σχετικά με την πολιτική που ασκεί στο ζήτημα της Μέσης Ανατολής, αναφέροντας πως είναι «ο πιο απόλυτος και άνευ όρων σύμμαχος του Ισραήλ».
Τέλος, δεν δίστασε να κατηγορήσει τον
McCain, πως «συμμετείχε μαζί με την εν λόγω υπηρεσία {Μοσάντ} στη δημιουργία του ισλαμικού κράτους, το οποίο ελέγχει σήμερα ένα σημαντικό και ζωτικό τμήμα του Ιράκ και σύμφωνα με πληροφορίες το ένα τρίτο των Συρία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης