Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Άνοδο της τιμής του πετρελαίου «βλέπουν» Citigroup και Barclays - Πτώση αναμένει η CS

Άνοδο της τιμής του πετρελαίου «βλέπουν» Citigroup και Barclays - Πτώση αναμένει η CS
Άλυτος γρίφος η πορεία της τιμής του πετρελαίου
Τη δική τους - ξεχωριστή – εκτίμηση για την εξέλιξη της τιμής του πετρελαίου καταθέτουν οι επενδυτικοί οίκοι Citigroup, Barclays και Credit Suisse (C.S.).
Εν μέσω των έντονων γεωπολιτικών κινδύνων σε Ουκρανία, Ιράκ και Λιβύη, αλλά και της αναπάντεχης αύξησης των παγκόσμιων αποθεμάτων αργού, η εκτίμηση της πορείας της τιμής του πετρελαίου αποδεικνύεται «άλυτος γρίφος».
Σύμφωνα με τη Citigroup, η οποία καταθέτει μια αρκετά αισιόδοξη εκτίμηση, η τιμή του Brent θα διατηρηθεί παρά τους ανασταλτικούς παράγοντες, άνω των 100 δολαρίων ανά βαρέλι.
Παρόμοια είναι η εκτίμηση και της Barclays, η οποία αναμένει αύξηση της τιμής του Brent στα 106 δολάρια ανά βαρέλι.
Αμφότερες επισημαίνουν πως οι γεωπολιτικές εντάσεις, οι οποίες λαμβάνουν χώρα στη Μέση Ανατολή, θα επηρεάσουν σημαντικά το πετρέλαιο, παρέχοντας του ισχυρή στήριξη.
Βέβαια, η Credit Suisse δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία των δύο πρότερων οίκων, καθώς «βλέπει» μείωση της τιμής του βαρελιού στα 98 δολάρια, λόγω της ενίσχυσης της παγκόσμιας παραγωγής αλλά και της σχετικής κάμψης της παγκόσμιας ζήτησης.
Σημειώνεται πως τα συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου ενισχύθηκαν χθες, κατά 0,20 δολάρια, τερματίζοντας στα 102 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ ενδοσυνεδριακά άγγιξαν και τα 103,07 δολάρια.
Βέβαια, ας σημειωθεί πως τον τελευταίο μήνα, η τιμή του Brent έχει καταγράψει απώλειες άνω του -10%.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης