Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πυρά Βούλτεψη κατά ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας εξαπατά τον κόσμο όταν λέει ότι θα καταργήσει την «αθλιότητα του ΕΝΦΙΑ»

Πυρά Βούλτεψη κατά ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας εξαπατά τον κόσμο όταν λέει ότι θα καταργήσει την «αθλιότητα του ΕΝΦΙΑ»
Η κυβέρνηση δεν ασχολείται αυτή τη στιγμή με την «ονοματολογία» για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας
Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, αναφερόμενη στο ζήτημα του ΕΝΦΙΑ, αλλά και στο θέμα της προεδρικής εκλογής.
Συγκεκριμένα, κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εξαπάτηση, καθώς, όπως είπε, λένε ότι θα καταργήσουν την «αθλιότητα του ΕΝΦΙΑ», αλλά δεν λένε με τι θα το αντικαταστήσουν.
Πρόσθεσε ακόμη πως «κάνουν λόγο για αφορολόγητο στις 12.000 και για ειδική φορολογική μέριμνα για την πρώτη κατοικία, αλλά από κει και πέρα υπάρχει μεγάλη ασάφεια και επικρατεί το χάος».
«Στην ουσία λένε ότι τη δεύτερη κατοικία - που οι περισσότεροι Έλληνες έχουν μια δεύτερη κατοικία, ένα εξοχικό ή ένα σπίτι στο χωριό- θα τη φορολογήσουν αναγκαστικά και προφανώς υπέρμετρα για να καλύψουν το κενό από την πρώτη κατοικία» υποστήριξε.
Αναφερόμενη στη συνάντηση που είχαν νωρίτερα για το θέμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αφού σημείωσε πως συμφωνήθηκε το τελικό πακέτο των διορθώσεων στον ΕΝΦΙΑ, μιλώντας στον «Σκάι» και τον «Real», είπε ότι τις επόμενες μέρες θα γίνουν οι απαραίτητες νομοθετικές παρεμβάσεις.
Υπογράμμισε πως η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της απόλυτα:να εισπράξει το ίδιο συνολικό ποσό από τη φορολογία ακινήτων, όπως και πέρσι (από τον ΕΤΑΚ και τον ΦΑΠ που τώρα ενοποιούνται) διευρύνοντας ταυτόχρονα τη φορολογική βάση.
Σε ερώτηση για την «ονοματολογία» σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας η εκπρόσωπος επανέλαβε πως «η κυβέρνηση δεν ασχολείται αυτή τη στιγμή με αυτό το θέμα, γιατί έχει βάλει άλλες προτεραιότητες για τη χώρα. Δεν μπορούμε τώρα να συζητούμε για κάτι το οποίο πρόκειται να συμβεί μετά από μήνες, όταν έχουμε μπροστά μας τόσο σοβαρές διαπραγματεύσεις που σχετίζονται με την έξοδο της χώρας από την κρίση και τα μνημόνια».
Αναφορικά με τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, η κ. Βούλτεψη σημείωσε ότι «προκαλεί πολύ μεγάλη εντύπωση ο απαξιωτικός τρόπος με τον οποίο μιλούν στον ΣΥΡΙΖΑ και για πρόσωπα και για διαδικασίες.
«Ο κ. Τσίπρας μίλησε για "κατεψυγμένους Τσιριμώκους" και "κατεψυγμένους" Προέδρους της Δημοκρατίας, ενώ το μόνο που βλέπουμε στον ίδιο είναι η απόψυξη παλαιών και εντελώς κατεψυγμένων συνθημάτων. Σας θυμίζω ότι το σύνθημα περί "εκατό πρώτων ημερών" δεν είναι καινούργιο...».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης