Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παρέμβαση Ν. Κακλαμάνη στη Βουλή για τις καταγγελίες περί υπαγόρευσης του ΕΝΦΙΑ από την τρόικα - Ζητάει εξηγήσεις από τον Χαρδούβελη

Παρέμβαση Ν. Κακλαμάνη στη Βουλή για τις καταγγελίες περί υπαγόρευσης του ΕΝΦΙΑ από την τρόικα - Ζητάει εξηγήσεις από τον  Χαρδούβελη
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας των εφοριακών, «πλήθος νόμων ανάμεσα στους οποίους και ο ΕΝΦΙΑ έχουν έρθει στο ΥΠΟΙΚ γραμμένοι στα αγγλικά»
Eπαναφέρει το φλέγον ζήτημα της προέλευσης του ΕΝΦΙΑ, ο ανεξάρτητος βουλευτής, Ν. Κακλαμάνης, μετά τις καταγγελίες που διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας των εφοριακών, Τρ. Αλεξιάδης σύμφωνα με τις οποίες «πλήθος νόμων ανάμεσα στους οποίους και ο ΕΝΦΙΑ έχουν έρθει στο ΥΠΟΙΚ γραμμένοι στα αγγλικά».
Ειδικότερα εχθές ο κ. Κακλαμάνης κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη να απαντήσεις άμεσα στις καταγγελίες.
«Η παραπάνω καταγγελία είναι αρκετά σοβαρή, αφού κατατίθεται από ανώτατο συνδικαλιστικό στέλεχος και αποτυπώνει την εικόνα της κυριαρχίας στη χώρα από τη τρόικα και τα στελέχη της, δυστυχώς, στον απόλυτο βαθμό», επισημαίνει ο κ.Κακλαμάνης.
«Πιθανόν να αποδεικνύει επίσης, έναν βασικό λόγο, που προκλήθηκε πραγματικό χάος με τον ΕΝΦΙΑ, αφού η εφαρμογή του έγινε στηριζόμενη στις επιταγές των ξένων και όχι σύμφωνα με τα ελληνικά δεδομένα» υποστηρίζει ο ανεξάρτητος βουλευτής.
Μάλιστα σήμερα κετέθσε σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών στη Βουλή.
«Όπως είναι κατανοητό, η παραπάνω καταγγελία είναι αρκετά σοβαρή, αφού κατατίθεται από ανώτατο συνδικαλιστικό στέλεχος και αποτυπώνει την εικόνα της κυριαρχίας στη χώρα από τη τρόικα και τα στελέχη της, δυστυχώς, στον απόλυτο βαθμό» αναφέρει ο βουλευτής στην ερώτηση του και συμπληρώνει:
«Πιθανόν, να αποδεικνύει επίσης, έναν βασικό λόγο, που προκλήθηκε πραγματικό χάος με τον ΕΝΦΙΑ, αφού η εφαρμογή του έγινε στηριζόμενη στις επιταγές των ξένων και όχι σύμφωνα με τα ελληνικά δεδομένα»
Ο κ. Κακλαμάνης ζητεί με την ερώτηση του ο υπουργός Οικονομικών αν απαντήσει εάν αληθεύει ή όχι η καταγγελία του κ. Αλεξιάδη και αν ναι, πόσο πληρώθηκε για να δοθεί ο σχεδιασμός για τον ΕΝΦΙΑ από το εξωτερικό;
Τέλος αν οι καταγγελίες ισχύουν ζητεί να κατατεθούν στη Βουλή των Ελλήνων όλα τα σχετικά κείμενα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης