Τελευταία Νέα
Πολιτική

Π. Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ): Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ, δημεύει την ακίνητη περιουσία

Π. Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ): Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ, δημεύει την ακίνητη περιουσία
Αποσπασματικό να αξιολογήσουμε μόνον το συγκεκριμένο μέτρο ερήμην της συνολικής εφαρμοζόμενης πολιτικής, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ
Την κατάργηση του φόρου ακινήτων ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για ένα φόρο που δημεύει την ακίνητη περιουσία.
Όπως επισήμανε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, «υπάρχει πάντα ένα ερώτημα που απευθύνεται σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Πρώτον, αν το ποσό είναι χρειαζούμενο, και αν είναι χρειαζούμενο πώς το βρίσκουμε και από ποιους;» και πρόσθεσε ότι «έχω ακούσει για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, για αναδιάρθρωση του ΕΝΦΙΑ, έχω ακούσει για άλλη κατανομή. Έχω ακούσει και άλλη άποψη που λέει «όχι φορολόγηση του ακινήτου, αλλά φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας συνολικά».
Ωστόσο, όπως επισήμανε, είναι τελείως αποπροσανατολιστικό και αποσπασματικό να αξιολογήσουμε μόνον το συγκεκριμένο μέτρο ερήμην της συνολικής εφαρμοζόμενης πολιτικής, διότι έχει μια συνοχή αυτή η πολιτική.
Παράλληλα, επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά του ΕΝΦΙΑ και σημείωσε ότι είναι σαφές ότι οποιαδήποτε πρόταση φορολόγησης των ακινήτων ξεκινά μέσα από την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
Μάλιστα, όπως επισήμανε, κάποιοι προσπάθησαν να του αποδώσουν ότι δεν τοποθετείται με σαφήνεια στο θέμα της κατάργησης του ΕΝΦΙΑ και πρόσθεσε ότιπρόκειται για έναν φόρο ο οποίος δημεύει την ακίνητη περιουσία.
«Προφανώς είναι αυτονόητη η επιλογή μας για την κατάργηση αυτού του ληστρικού φόρου», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης