Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παραμένει το κυβερνητικό αλαλούμ με τον ΕΝΦΙΑ – Νέα εκκαθαριστικά από το Σεπτέμβριο, άγνωστος ο αριθμός των δόσεων

tags :
Παραμένει το κυβερνητικό αλαλούμ με τον ΕΝΦΙΑ – Νέα εκκαθαριστικά από το Σεπτέμβριο, άγνωστος ο αριθμός των δόσεων
Περιορισμένες οι αλλαγές διαμηνύει το οικονομικό επιτελείο για τον φόρο ακινήτων του 2014
Παραμένει το αλαλούμ με τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων καθώς μετά το πρόσφατο φιάσκο η κυβέρνηση προτίθεται να εκδώσει έως τα μέσα Σεπτεμβρίου νέα εκκαθαριστικά σημειώματα για όλους τους υπόχρεους χωρίς ακόμα να έχει διευκρινίσει τον αριθμό των δόσεων πληρωμής του φόρου.
Αν και η ΕΛΣΤΑΤ φέρεται να έχει ανάψει το πράσινο φως για την αύξηση των δόσεων σε 7 από 4 που προβλέπονται σήμερα (με την πρώτη δόση να πρέπει να καταβληθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου), το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει καταλήξει στο εάν θα προχωρήσει στην αύξηση του αριθμού των δόσεων.
Παράλληλα το οικονομικό επιτελείο σπεύσει να χαμηλώσει τις προσδοκίες και για σημαντικές αλλαγές στην φορολογία των ακινήτων, τονίζοντας πως δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για δραστικές βελτιώσεις μια και αυτές μπορεί να απειλήσουν το στόχο της είσπραξης των 2,65 δις ευρώ που έχουν προϋπολογιστεί για την φορολόγηση των ακινήτων.
Σε κάθε περίπτωση το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει κατά τις εργασίες του τρίτου θερινού τμήματος της Βουλής, όπου και θα κατατεθούν οι όποιες αλλαγές αποφασιστούν για τον φετινό ΕΝΦΙΑ.
Τότε θα ξεκαθαριστεί και ο αριθμός των δόσεων που θα έχει ως συνέπεια την έκδοση νέων εκκαθαριστικών σημειωμάτων που θα περιλαμβάνουν και το νέο επιμερισμό του φόρου.
Πάντως η κυβέρνηση διαμηνύει ότι στόχος της είναι η μείωση των φορολογικών βαρών για την ακίνητη περιουσία, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο ΕΝΦΙΑ θα αποτελέσει για ακόμα μια φορά πεδίο διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης