Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Τι προβλέπουν 6 τράπεζες για την Bank of England - Το 2015 η πρώτη αύξηση των επιτοκίων; - Διαφωνούν Barclays και Deutsche

Τι προβλέπουν 6 τράπεζες για την Bank of England - Το 2015 η πρώτη αύξηση των επιτοκίων; - Διαφωνούν Barclays και Deutsche
To α' 3μηνο του 2015 η αύξηση των επιτοκίων, σύμφωνα με 4 τράπεζες - Το Νοέμβριο αντιτείνουν Barclays και Deutsche
Για το 2015 μετατίθεται η πρώτη αύξηση των επιτοκίων της Bank of England, σύμφωνα με τους διεθνείς αναλυτές.
Στον απόηχο των στοιχείων για την βρετανική οικονομία, Citigroup και Berenberg Bank αναβάλουν την αύξηση των επιτοκίων της κεντρικής βρετανικής τράπεζας για τους πρώτους μήνες του 2015.
Ειδικότερα, η Citigroup εκτιμά πως η BoE θα αυξήσει τα επιτόκια στο α’ 3μηνο του 2015. Η προηγούμενη εκτίμηση της αμερικανικής τράπεζας τοποθετούσε την αύξηση στο δ’ 3μηνο του 2014.
Παρόμοια πράττει και η Berenberg Bank, η οποία αναθεωρεί την εκτίμησή της για το Φεβρουάριο του 2015 από το Νοέμβριο του 2014 προηγουμένως.
Με την εκτίμηση της Berenberg Bank συμφωνεί και η Royal Bank of Scotland.
Χθες, και η Societe Generale αναθεώρησε την εκτίμησή της για το α’ 3μηνο του 2015 από το δ’ 3μηνο του 2014 προηγουμένως.
Στον αντίποδα, Barclays και Deutsche Bank εξακολουθούν να «βλέπουν» την πρώτη αύξηση των επιτοκίων τον προσεχή Νοέμβριο.
Σημειώνεται πως τα επιτόκια της Bank  of England βρίσκονται στο ιστορικό χαμηλό του 0,5%.

Τι μετέδιδε το bankingnews την 12η Αυγούστου του 2014:
Το 45% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση προβλέπει αύξηση των επιτοκίων της BOE εντός του 2014
Ανάπτυξη +0,7% αναμένεται να καταγράψει η βρετανική οικονομία κατά το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε νέα δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters.
Να σημειωθεί εδώ πως τους τελευταίους μήνες ολοένα και περισσότεροι αναλυτές χαιρετίζουν τη διαρκή ισχυροποίηση της βρετανικής οικονομίας, υποστηρίζοντας μάλιστα πως όσο ενισχύεται η ανάπτυξη της Μ. Βρετανίας, τόσο αυξάνεται το χάσμα έναντι της Ευρωζώνης, η ανάπτυξη της οποίας παραμένει ακόμη αναιμική.
Σε ό,τι αφορά τη δράση της Τράπεζας της Αγγλίας (Βank of England - BOE), η πλειοψηφία των αναλυτών αναμένει αύξηση των επιτοκίων στο 0,75% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015.
Μόλις ένα 45% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση προβλέπει αύξηση των επιτοκίων της BOE εντός του τρέχοντος έτους, 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης