Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στ. Θεοδωράκης (Ποτάμι): Προχειρότητα με τον φόρο ακινήτων – Να πληρώσουν τα μοναστήρια με ακίνητη περιουσία

Στ. Θεοδωράκης (Ποτάμι): Προχειρότητα με τον φόρο ακινήτων – Να πληρώσουν τα μοναστήρια με ακίνητη περιουσία
Πρότεινε να εξαιρεθούν μόνον κοινωφελή ιδρύματα από τον φόρο
Προχειρότητα καταλογίζει στην κυβέρνηση όσον αφορά τους χειρισμούς της στο θέμα του φόρου ακινήτων ΕΝΦΙΑ ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.
Όπως επισήμανε σε δηλώσεις του, «σε όλη την Ευρώπη υπάρχει φόρος ακίνητης περιουσίας, αλλά στη χώρα μας όποιος έχει σπίτι πληρώνει πλέον νοίκι στο κράτος και αυτό πρέπει να διορθωθεί».
Ερωτηθείς σχετικά με την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο Άγιον Όρος σημείωσε ότι «κάποτε η Αριστερά ζητούσε να περάσει στο κράτος η εκκλησιαστική και μοναστηριακή περιουσία, τώρα όμως κάποιοι αριστεροί στην προσπάθειά τους να κυβερνήσουν, υπόσχονται φορολογικές ελαφρύνσεις ακόμη και στα μοναστήρια».
Πρόσθεσε δε, ότι «όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να συμμετέχουν ισότιμα στη φορολόγηση» αναφέροντας ότι δεν βλέπει το λόγο να μην φορολογείται ένα πλούσιο μοναστήρι που έχει πολυκατοικίες στο κέντρο της Αθήνας.
«Θα πρέπει να εξαιρεθούν μόνον ιδρύματα, όπως το Χαμόγελο του Παιδιού, αλλά και εκκλησιαστικά ιδρύματα που προσφέρουν κοινωφελές έργο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς πώς πιστεύει ότι θα αλλάξει η κατάσταση στη χώρα μας, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι «πρέπει να κουνήσουμε τα χέρια μας και να μην τα περιμένουμε όλα από τα θεία».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης