Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αισιοδοξία ΣΕΤΕ για επίτευξη του στόχου έλευσης 19 εκατ. τουριστών στην Ελλάδα το 2014

Αισιοδοξία ΣΕΤΕ για επίτευξη του στόχου έλευσης 19 εκατ. τουριστών στην Ελλάδα το 2014
Παρά τα προβλήματα στη ρωσική και ουκρανική αγορά
Βέβαιος για την επίτευξη του στόχου έλευσης 19 εκατ. τουριστών στην Ελλάδα το 2014 εμφανίζεται ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), παρά τα προβλήματα που έχουν προκύψει στη ρωσική και ουκρανική αγορά.
Όπως επισημαίνει ο ΣΕΤΕ και με βάση τα στοιχεία του επταμήνου των διεθνών αεροπορικών αφίξεων που δημοσιοποιεί, όλα τα σημαντικά αεροδρόμια της χώρας παρουσιάζουν διψήφιες αφίξεις τον Ιούλιο, με πρωταθλητές τα αεροδρόμια της Αθήνας (+31%), των Χανίων (+22,9%), της Μυκόνου (+39,9%), της Σαντορίνης (+26,7%) και της Καλαμάτας (+62,5%).
Εξαίρεση αποτελεί το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, το οποίο φαίνεται πως έχει πλέον φθάσει τα όρια της φέρουσας ικανότητάς του (αύξηση μόλις 2,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013), ενώ υπάρχει έντονος προβληματισμός για τα επόμενα χρόνια, δεδομένου ότι η κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι δεν έχει καν δημοπρατηθεί, ενώ και οι αναγκαίες βραχυπρόθεσμα βελτιώσεις στο υφιστάμενο αεροδρόμιο δεν έχουν δρομολογηθεί.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον ΣΕΤΙ και τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, η Αθήνα συνεχίζει να παρουσιάζει εντυπωσιακή ανάκαμψη, με αύξηση άνω του 25% τον Ιούλιο και 31% σε επίπεδο έτους και, όπως φαίνεται, θα ξεπεράσει το στόχο των 750.000 επιπλέον αφίξεων για το 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης