Οικονομία

Αίρεται η πολιτική επιστράτευση σε μετρό, τραμ, ηλεκτρικό μετά από 19 μήνες -Τί δηλώνουν οι εργαζόμενοι

Αίρεται η πολιτική επιστράτευση σε μετρό, τραμ, ηλεκτρικό μετά από 19 μήνες -Τί δηλώνουν οι εργαζόμενοι
Εργαζόμενοι ΣΤΑΣΥ: Έτσι κι αλλιώς ήταν παράνομη η επιστράτευση
Έπειτα από την πάροδο σχεδόν 19 μηνών, ήρθη το καθεστώς πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό, δηλαδή των εργαζομένων στις "Σταθερές Συγκοινωνίες".
Η επιστράτευση είχε επιβληθεί στους εργαζομένους την 24η Ιανουαρίου 2013.
Όπως αναφέρει το υπουργείο Μεταφορών, με απόφαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, που δημοσιεύτηκε στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» και μετά από εισήγηση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αίρεται το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. (Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.).

Εργαζόμενοι ΣΤΑΣΥ: Έτσι κι αλλιώς ήταν παράνομη η επιστράτευση
"Μετά από 19 μήνες ομηρίας, αποφασίστηκε η άρση του αντισυνταγματικού μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης που είχε επιβληθεί στους εργαζόμενους της ΣΤΑΣΥ.
Η κυβέρνηση ακολουθώντας τον ολισθηρό δρόμο του αυταρχισμού, μας επέβαλε το ακραίο μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης, μόνο και μόνο γιατί θελήσαμε με τον αγώνα μας να υπερασπιστούμε το θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ).
Όμως δεν υποταχθήκαμε. Αντιδράσαμε και διεκδικήσαμε με κάθε μέσο - νομικό και συνδικαλιστικό - την άρση αυτού του επαίσχυντου μέτρου και τώρα βλέπουμε τον αγώνα μας να δικαιώνεται.
Τώρα, οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ, ενωτικά θα θέσουμε νέους στόχους και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε αγωνιστικά, δουλειά με αξιοπρέπεια, με δικαιώματα, χωρίς διαθεσιμότητες ή απολύσεις, καθώς και την υπογραφή ΣΣΕ", αναφέρουν, σε κοινή τους ανακοίνωση, τα σωματεία εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ. 

E.M.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης