Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φόβοι για Banco Espirito και Αργεντινή «βύθισαν» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Φόβοι για Banco Espirito και Αργεντινή «βύθισαν» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600 υποχώρησε στο -1,3%
Με σημαντικές απώλειες τερμάτισαν σήμερα, Πέμπτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, υπό την πίεση της ισχυρής πτώσης της πορτογαλικής μετοχής της Banco Espirito Santo αλλά και των απογοητευτικών στοιχείων για τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης.
Ειδικότερα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600 υποχώρησε στο -1,3% και τις 340 μονάδες.
Παράλληλα, ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε πτώση -0,64% και τις 6.730 μονάδες, και ο γαλλικός CAC 40 στο -1,54% και τις 4.246 μονάδες.
Ο γερμανικός DAX υποχώρησε στο -1,95% και τις 9.407 μονάδες.
Εντωμεταξύ πτώση ρεκόρ που έφτασε το -51% κατέγραψε σήμερα η μετοχή της Banco Espirito Santo στον απόηχο των ζημιών που ανακοίνωσε χθες για το β΄τρίμηνο του 2014.
Η μετοχή κατέγραψε ραγδαίες απώλειες μετά την άρση αναστολής που είχε επιβληθεί από το Χρηματιστήριο της Λισαβόνας.
Αυτή την ώρα, υποχωρεί 38,91% στα 0,21 ευρώ.
Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Πορτογαλίας, ανακοίνωσε ζημιές ρεκόρ, ύψους 3,49 δισ. ευρώ,  για το δεύτερο τρίμηνο του 2014.
Παράλληλα επιμένει η απειλή του αποπληθωρισμού στην ευρωζώνη, καθώς ο πληθωρισμός σημείωσε νέα υποχώρηση τον Ιούλιο στο 0,4%.
Η νέα μείωση απομακρύνει περαιτέρω τον δείκτη από τον στόχο του 2% που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και εντείνει την πίεση για λήψη επιπλέον μέτρων, πέραν αυτών που ανακοίνωσε τον Ιούνιο.
Ο πληθωρισμός υποχώρησε τον Ιούλιο του 2015 στο 0,4%, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2009, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Όπως σχολιάζουν οι αναλυτές, είναι πολύ νωρίς για να φανούν τα αποτελέσματα των μέτρων που ανακοίνωσε η ΕΚΤ τον Ιούνιο, μεταξύ των οποίων και τα αρνητικά επιτόκια καταθέσεων, ωστόσο η νέα υποχώρηση του δείκτη, καθιστά ακόμη δυσκολότερο το έργο της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης