Τελευταία Νέα
Οικονομία

Δωρεάν ρεύμα σε ευπαθείς ομάδες και μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης εισηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ - Κατέθεσε 2 τροπολογίες

Δωρεάν ρεύμα σε ευπαθείς ομάδες και μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης εισηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ - Κατέθεσε 2 τροπολογίες
Oι τροπολογίες αφορούν το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για την περιβαλλοντική αναβάθμιση
Δωρεάν ρεύμα σε ευπαθείς ομάδες και μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης εισηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω κατάθεσης δύο συναφών τροπολογιών.
Ειδικότρερα, πρόκειται για τροπολογίες που αφορούν στην παροχή δωρεάν ρεύματος στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και την «ουσιαστική μείωση» του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, τις οποίες κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ «Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση – Βιώσιμη ανάπτυξη οικισμών – Ρυθμίσεις δασικής νομοθεσίας».
Σε ό,τι αφορά τη δωρεάν παροχή ρεύματος, με την τροπολογία προτείνει στους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου να χορηγείται ανά οικογένεια δωρεάν ποσότητα 1.200 Kwh το τετράμηνο (ή 3.600 kwh το χρόνο).
Μεγαλύτερη ποσότητα μέχρι 2.000 κιλοβατώρες που τυχόν καταναλώσουν, η τιμολόγηση γίνεται σύμφωνα με το ΚΟΤ. Ποσότητα πέραν αυτής τιμολογείται με την ισχύουσα για τους οικιακούς καταναλωτές τιμή.
Για το πετρέλαιο θέρμανσης προτείνεται η άμεση ακύρωση της εξίσωσης των ειδικών φόρων στα πετρέλαια θέρμανσης και κίνησης και η επιστροφή –ως πρώτο βήμα στα πλαίσια της συνολικότερης εξέτασης του θέματος με σκοπό κανένα νοικοκυριό να μην στερείται το αγαθό της θέρμανσης αλλά και με γνώμονα την αύξηση των δημοσίων εσόδων – στο καθεστώς που ίσχυε τον Μάρτιο του 2011.
Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η προτεινόμενη αυτή μείωση, στα 60 € τα 1.000 λίτρα, θα έχει ως αποτέλεσμα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης να διαμορφωθεί στα 0,90 € περίπου το λίτρο, από το 1,30 € που προβλέπεται να είναι τιμή εκκίνησης φέτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης