Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Ευκαιρία για αγορές έως το 2016 - Υπερπουλημένες οι ελληνικές μετοχές

Morgan Stanley: Ευκαιρία για αγορές έως το 2016 - Υπερπουλημένες οι ελληνικές μετοχές
Υπερπουλημένη η ελληνική αγορά σύμφωνα με τη Morgan Stanley
«Overweight» δηλώνει για το ελληνικό χρηματιστήριο η Morgan Stanley σε σχετική της ανάλυση με ημερομηνία 25 Ιουλίου 2014, ενώ εντοπίζει αγοραστικές ευκαιρίες, μετά την πρόσφατη διόρθωση.
Η Morgan Stanley, στην 15σέλιδη ανάλυση της με τίτλο "Greek equities oversold – buying opportunity" (Υπερπουλημένες οι ελληνικές μετοχές - Ευκαιρία για αγορές), παραθέτει πέντε λόγους για τους οποίους εκτιμά ότι το Χ.Α. κρύβει αγοραστικές ευκαιρίες.
Σύμφωνα με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα, η ελληνική αγορά είναι υπερπουλημένη. Ο δείκτης MSCI Greece βρίσκεται κατά 20% χαμηλότερα από τα υψηλά του Μαρτίου.
Οι αποτιμήσεις παραμένουν σε μέτρια επίπεδα ενώ ο δείκτης ROE εξακολουθεί να είναι αρνητικός και αναμένεται να φθάσει στο 10% έως το 2016 σχετικά με τις προβλέψεις.
Αυτό θα εξακολουθεί να είναι σε πολύ χαμηλό σε σχέση με τα προ κρίσης επίπεδα.
Δεδομένης της κλίμακας της ύφεσης στην Ελλάδα, η κατάρρευση των κερδών δεν είναι συγκρίσιμη με άλλες αγορές.
Ως εκ τούτου, η Morgan Stanley θεωρεί ότι είναι λογικό η αγορά να ανέβει σε ορίζοντα 2016 ή και μετέπειτα, εφ 'όσον η ανάκαμψη παραμένει σε καλό δρόμο.



Έναντι των άλλων αναδυόμενων αγορών, η Ελλάδα βρίσκεται κατά 9% χαμηλότερα του μέσου όρου των 52 εβδομάδων, ενώ αναμένεται σημαντική αύξηση των κερδών ανά μετοχή μέχρι το 2016.
Αυτό μπορεί να αποδειχθεί θετικό για τις ελληνικές μετοχές.






Εκτιμά επίσης ότι η διόρθωση στις μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών, είναι πιθανό να έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο το κόστος χρηματοδότησης των περιφερειακών τραπεζών παραμένει σχετικά υψηλό.
Οι αγορές των περιφερειακών ομολόγων έχουν παραμείνει σχετικά ανθεκτικές κατά τη διάρκεια της διόρθωσης των αγορών μετοχών.
Η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση: στην πραγματικότητα, η διόρθωση στις ελληνικές αξίες είναι πολύ πιο σοβαρή από την μέτρια διεύρυνση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων.
Περαιτέρω βελτίωση στις αγορές ομολόγων και τη μείωση του κόστους χρηματοδότησης για τις τράπεζες παραμένει πυλώνας της στρατηγικής των αγοραστών της Ελλάδας.




Ο οίκος χαρακτηρίζει παράλληλα ανθεκτική την αγορά ομολόγων της περιφέρειας της ευρωζώνης.
Όπως εξηγεί η Morgan Stanley οι ελληνικές μετοχές κατέγραψαν ισχυρότερη διόρθωση σε σχέση με τη διεύρυνση στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων.
Σύμφωνα με την Morgan Stanley, η οικονομία της ευρωζώνης ανακάμπτει, ενώ βελτιώνονται τα οικονομικά στοιχεία και τα εταιρικά αποτελέσματα στην Ελλάδα, παρά τη διόρθωση στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Τις τελευταίες ημέρες είδαμε τα πρώτα σημάδια βελτίωσης των οικονομικών στοιχείων στην Ευρωζώνη μετά από λίγους μήνες ασθενέστερων στοιχείων.
Τα οικονομικά δεδομένα στην Ελλάδα συνέχισαν να βελτιώνονται κατά τους τελευταίους μήνες, παρά τη διόρθωση στις μετοχές.
Εκτός από τα οικονομικά δεδομένα, σημειώνετε η συνεχιζόμενη θετική δυναμική των κερδών.
Η τάση συνεχίζει να παρουσίαζει θετικές αναβαθμίσεις.

Κίνδυνοι

Οι επενδυτές συνεχίζουν να ανησυχούν για τον κίνδυνο περαιτέρω αυξήσεων κεφαλαίου και αρνητικών ειδήσεων γύρω από τις ασκήσεις αντοχής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Οι αναλυτές της Morgan Stanley βλέπουν περιορισμένους κινδύνους από αυτές τις εξελίξεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης