Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

EAEE: Κατά 5,3% μειωμένη η παραγωγή του κλάδου Ασφάλισης Νομικής Προστασίας

EAEE: Κατά 5,3% μειωμένη η παραγωγή του κλάδου Ασφάλισης Νομικής Προστασίας
Απαραίτητη για κάθε σπίτι και επιχείρηση η Ασφάλιση Νομικής Προστασίας, δηλώνει η ΕΑΕΕ
Μειωμένη κατά 5,3% η παραγωγή του κλάδου της Ασφάλισης το 2013, με το ποσό να διαμορφώνεται στα 42 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με έκθεση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).
Κατά 5,2% εκτιμά η έρευνα ότι μειώθηκε και η παραγωγή των ασφαλίσεων κατά ζημιών, με σταθερή να μένει η συμμετοχή του κλάδου επί των Ασφαλίσεων κατά Ζημιών, στο 1,8%.
Πολύ καλό επίπεδο αποθεματοποίησης παρουσιάζει, ωστόσο, ο κλάδος της Νομικής Προστασίας, ενώ σημειώνεται και το υψηλό ποσοστό (με αναλογία 45,3% επί του συνόλου), που αντιστοιχεί στο πλήθος δηλωθεισών ζημιών των επιχειρήσεων που είχαν κάλυψη νομικής προστασίας, γεγονός που αποδεικνύει ότι η ασφάλιση Νομικής Προστασίας είναι απαραίτητη στις επιχειρήσεις.
Οι πληρωθείσες αποζημιώσεις του κλάδου Νομικής Προστασίας διαμορφώθηκε στα 4,6 εκατ. ευρώ, ενώ η εκτίμηση του αποθέματος εκκρεμών ζημιών στο τέλος του έτους πλησιάζει τα 15 εκατ. ευρώ.
«Η Νομική Προστασία είναι μία εξαιρετικά χρήσιμη ασφάλιση για τον πολίτη και τις επιχειρήσεις καθώς διευκολύνει την πρόσβαση στη Δικαιοσύνη», δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Ασφάλισης Νομικής Προστασίας της ΕΑΕΕ, Ν. Σταυρογιάννη.
Συμπλήρωσε, επίσης, ότι ουσιαστικά η Νομική Προστασία προσφέρει «την αποζημίωση των αναγκαίων δικαστικών δαπανών, δηλαδή δικηγορικών αμοιβών και εξόδων που δημιουργούνται κατά τη δικαστική επίλυση μιας διαφοράς», ενώ τόνισε ότι αυτή η παροχή είναι ιδιαιτέρως σημαντική σε αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο, που διανύει η χώρα, με τις οικονομίες των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων να είναι περιορισμένες.
«Η κάλυψη Νομικής Προστασίας είναι απαραίτητη σε κάθε σπίτι καθώς απαλλάσσει από το οικονομικό και ψυχολογικό βάρος μιας δικαστικής επίλυσης διαφορών», υπογράμμισε η πρόεδρος, ενώ συμπλήρωσε ότι «στο εξωτερικό, ο κλάδος Ασφάλισης Νομικής Προστασίας είναι εξαιρετικά διαδεδομένος, στην Ελλάδα, όμως, έχει ακόμα σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης