Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζονται οι κραδασμοί λόγω της Espirito Santo - Προστασία από πιστωτές ζητά η θυγατρική της, Rioforte, λόγω αδυναμίας εξυπηρέτησης του χρέους της

Συνεχίζονται οι κραδασμοί λόγω της Espirito Santo - Προστασία από πιστωτές ζητά η θυγατρική της, Rioforte, λόγω αδυναμίας εξυπηρέτησης του χρέους της
Στις 18 Ιουλίου και η Espirito Santo International δήλωσε  αδυναμία εξυπηρέτησης του χρέους της
Συνεχίζονται οι κλυδωνισμοί στις πορτογαλικές τράπεζες και το πορτογαλικό επιχειρείν, λόγω των προβλημάτων της Banco Espirito Santo.
Σήμερα, η Rioforte, θυγατρική της Espirito Santo ανακοίνωσε πως ζητά προστασία από τους πιστωτές της στο Λουξεμβούργο, καθώς αδυνατεί να εξοφλήσει δανειακές της υποχρεώσεις, που εκκρεμούν από τις 9 Ιουλίου.
Η Rioforte προσανατολίζεται σε αναδιάρθρωση, με στόχο τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της εταιρείας.
H αδυναμία αποπληρωμής υποχρεώσεων της Rioforte είναι η δεύτερη αλυσιδωτή εξέλιξη που συνδέεται με τα προβλήματα της Espirito Santo.
Όπως ανέφερε ήδη από την Παρασκευή 18 Ιουλίου το www.bankingnews.gr, η Espirito Santo International - εκ των μετόχων της Banco Espirito Santo - δήλωσε επίσης αδυναμία εξυπηρέτησης του χρέους της.
Ειδικότερα, η Espirito Santo International δήλωσε αδυναμία αποπληρωμής του χρέους της, καταθέτοντας αίτημα για προστασία από τους πιστωτές της. H αίτηση κατατέθηκε στο Λουξεμβούργο, όπου η εταιρεία διαθέτει την έδρα της.
Σημειώνεται πως η Espirito Santo International είναι μια από τους μεγαλύτερους μετόχους της Banco Espirito Santo.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης