Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ - Ο Juncker θα συνεχίσει την πολιτική του συστήματος εναντίον των λαών της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ - Ο Juncker θα συνεχίσει την πολιτική του συστήματος εναντίον των λαών της Ευρώπης
Κόντρα στο πνεύμα δημοκρατίας η εκλογή του νέου προέδρου
«Η εκλογή από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν προωθεί τη δημοκρατία, καθώς εξοπλίζει ιδεολογικά το διευθυντήριο, για να συνεχίσει την πολιτική του συστήματος εναντίον των λαών της Ευρώπης», αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή της η ευρωομάδα του Σύριζα.
Η ευρωομάδα του συνεχίζει δηλώνοντας πως η εκλογή Juncker «σηματοδοτεί τη συνέχιση μίας πολιτικής η οποία έχει οδηγήσει σε κρίση την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει βάλει σε δοκιμασία δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα των λαών της ΕΕ».
«Ο ίδιος ο κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επιβεβαίωσε ρητά ότι θα στηρίξει το Σύμφωνο Σταθερότητας και την ολοκλήρωση της συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου και Επενδύσεων με τις ΗΠΑ, η οποία ουσιαστικά καταργεί όλο το ευρωπαϊκό δημοκρατικό και κοινωνικό κεκτημένο», συνεχίζει η ανακοίνωση, ενώ ασκεί κριτική και στο γεγονός πως αν και οι συντηρητικές δυνάμεις υπέστησαν μεγάλες απώλειες στις εκλογές του Μάη, εντούτοις είναι αυτές που υπέδειξαν τον Juncker ως υποψήφιο και τελικά στήριξαν την εκλογή του.
Κατηγορούν, δε, ευθέως και τους Σοσιαλιστές, για τους οποίους η ανακοίνωση λέει ότι «ταυτίστηκαν με τα νεοφιλελεύθερα δόγματα και με τη στάση τους έδωσαν εντολή για τη συνέχισή τους».
Εκφράζουν για ακόμα μία φορά την λύπη τους για την μεγάλη αποχή που σημειώθηκε στις εκλογές, η οποία χαρακτηρίζεται ως ο «μη θετικός» τρόπος εκδήλωσης της αμφισβήτησης στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
Η ανακοίνωση καταλήγει πως, «ο ΣΥΡΙΖΑ και, γενικότερα, η Ευρωπαϊκή Αριστερά, με ενισχυμένη τη δύναμή τους, θα αγωνιστούν εντός του Ευρωκοινοβουλίου και με πρωτοβουλίες μέσα στην κοινωνία των Ευρωπαίων πολιτών, στην εργατική τάξη, στις γυναίκες, στους νέους, στους διανοούμενους, για να αναδείξουν την εναλλακτική στρατηγική για τη δημοκρατική επανίδρυση της Ευρώπης για μία Ευρώπη των λαών, του πολιτισμού και της λαϊκής κυριαρχίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης