Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Τα ελληνικά και πορτογαλικά ομόλογα ανακάμπτουν από τις πιέσεις της περασμένης εβδομάδας - Απαιτείται όμως προσοχή

Nomura: Τα ελληνικά και πορτογαλικά ομόλογα ανακάμπτουν από τις πιέσεις της περασμένης εβδομάδας - Απαιτείται όμως προσοχή
Είναι απαραίτητο να παραμείνουμε επιφυλακτικοί και να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις
Ενδείξεις βελτίωσης εμφανίζει σήμερα η ελληνική και η πορτογαλική αγορά ομολόγων, καθώς μειώνονται σταδιακά οι ανησυχίες για την Πορτογαλία, με αιχμή τις εξελίξεις με τη Banco Espirito Santo.
Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, τα ελληνικά και πορτογαλικά ομόλογα ανακάμπτουν σταδιακά από τις ισχυρές πιέσεις της περασμένης εβδομάδας.
"Τα ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας ανακάμπτουν, καθώς δόθηκαν κάποιες διευκρινήσεις - με διαφάνεια - για την κατάσταση του πορτογαλικού τραπεζικού συστήματος", σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Norbert Aul, στρατηγικός αναλυτής της Nomura.
"Είναι απαραίτητο να παραμείνουμε επιφυλακτικοί και να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις", προσθέτει ο αναλυτής της ιαπωνικής επενδυτικής τράπεζας.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Bloomberg, τα πορτογαλικά ομόλογα έχουν καταγράψει αποδόσεις 14% από τις αρχές του έτους μέχρι και την περασμένη Παρασκευή 11 Ιουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης