Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Μπαράζ» υποβαθμίσεων για την Espirito Santo Financial - Πτώση -5,5% για τη μετοχή της Banco Espirito Santo

«Μπαράζ» υποβαθμίσεων για την Espirito Santo Financial - Πτώση -5,5% για τη μετοχή της Banco Espirito Santo
Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Πορτογαλίας δεσμεύεται να μην αυξήσει την έκθεσή της στον όμιλο
(upd4)Σε προσπάθεια κατευνασμού της ανησυχίας που επικρατεί στις διεθνείς αγορές προχωρά η πορτογαλική Banco Espirito Santo.
Όπως ανακοίνωσε η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Πορτογαλίας, η έκθεσή της στον Groupo Espirito Santo διαμορφώνεται σε 1,18 δισ. ευρώ.
Εν τω μεταξύ, μετά την άρση αναστολής διαπραγμάτευσης, η μετοχή της τράπεζας υποχώρησε στο -5,5% και τα 0,481 ευρώ. Ωστόσο, ενδοσυνεδριακά σημειώθηκε έντονη μεταβλητότητα, καθώς η μετοχή αρχικά πραγματοποίησε ράλι +12%.
«Η εκτελεστική επιτροπή της Banco Espirito Santo εκτιμά ότι οι πιθανές ζημίες που προκύπτουν από τη Grupo Espirito Santo δεν απειλούν τη συμμόρφωσή της με τις κεφαλαιακές απαιτήσεις των ρυθμιστικών αρχών», όπως αναφέρει στην νανακοίνωσή της η τράπεζα.
Τέλος, δεσμεύεται να μην αυξήσει την έκθεσή της στην Espirito Santo Group.
Παράλληλα, ο οίκος Moody’s υποβάθμισε την αξιολόγηση της Banco Espirito Santo σε «Β2» από «Ba3» προηγουμένως. Επίσης, ο αμερικανικός οίκος διατήρησε την αξιολόγηση της πορτογαλικής τράπεζας σε καθεστώς «review for downgrade». Την ίδια ώρα και η Standard & Poor’s «χτύπησε» την πορτογαλική τράπεζα, καθώς την υποβάθμισε σε «Β+» από «ΒΒ-» προηγουμένως.

DBRS και Moody’s υποβαθμίζουν την Santo Financial Group
Μετά την Μοοdy’s και ο οίκος αξιολόγησης DBRS υποβάθμισε την αξιολόγηση της Espirito Santo Financial Group. Ειδικότερα, ο καναδικός οίκος υποβάθμισε την αξιολόγηση του πορτογαλικού Ομίλου σε «Β» από «ΒΒΒ-» προηγουμένως. Παράλληλα, διατήρησε την αξιολόγηση σε καθεστώς «υποβάθμισης».
Νωρίτερα, ο οίκος αξιολόγησης Moody’s υποβάθμισε την αξιολόγηση της ESFG σε «Caa2» από «B2».

(Πρώτη ενημέρωση: 11:54, Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης