Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

IIF: Αργή αλλά σταθερή η ανάκαμψη της Ευρωζώνης - Αβέβαιες ακόμη οι παρεμβάσεις της ΕΚΤ

IIF: Αργή αλλά σταθερή η ανάκαμψη της Ευρωζώνης - Αβέβαιες ακόμη οι παρεμβάσεις της ΕΚΤ
Από το +0,7% στο +1,6% του ΑΕΠ η ανάπτυξη της Ευρωζώνης
Αργή αλλά… σταθερή ανάκαμψη πιστώνει στην Ευρωζώνη το Institute of International Finance (IIF).
Ειδικότερα, σε νέα του έκθεση, υπό τον τίτλο «Global Economic Monitor», το Ινστιτούτο αναμένει επιτάχυνση της ευρωπαϊκής ανάπτυξης τα επόμενα τρίμηνα, καθώς από το +0,7% του α’ 3μηνου η ανάπτυξη θα επιταχυνθεί στο +1,6% του ΑΕΠ το δ’ 3μηνο του 2014.
Το θετικό περιβάλλον στην Ευρωζώνη αντανακλά τη σαφή βελτίωση των μακροοικονομικών μεγεθών της οικονομίας. Ωστόσο, η στασιμότητα στο μεταποιητικό κλάδο υποδεικνύει πως το outlook της ανάπτυξης παραμένει αμετάβλητο.




Παράλληλα, το IIF κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, σχετικά με το χαμηλό πληθωρισμό. «Η στασιμότητα στην οικονομία της Ευρωζώνης εξουδετερώνει τις ανοδικές τάσεις του πληθωρισμού» επισημαίνει το ΙΙF. Εκτός της στασιμότητας, το φαινόμενο του στασιμοπληθωρισμού εδράζεται στην υψηλή ανεργία, στο συρρικνούμενο ρυθμό δανειοδότησης  αλλά και στο επίμονα ισχυρό ευρώ.
Τα πρόσφατα μέτρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προσβλέπουν στη διόρθωση της παραπάνω στρέβλωσης, συμπληρώνει το IIF. «Είναι δύσκολο να καθορίσουμε το κατά πόσο θα επιδράσουν στην πραγματική οικονομία» τονίζει, αναγνωρίζοντας ωστόσο, πως τα πρόσφατα μέτρα σηματοδοτούν την προθυμία της ΕΚΤ να καταστείλει το φαινόμενου του χαμηλού πληθωρισμού.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης