Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θριαμβολογία στα γερμανικά ΜΜΕ για την επικράτηση της Γερμανίας με 7-1 έναντι της Βραζιλίας – Το έβδομο θαύμα του ποδοσφαίρου

Θριαμβολογία στα γερμανικά ΜΜΕ για την επικράτηση της Γερμανίας με 7-1 έναντι της Βραζιλίας – Το έβδομο θαύμα του ποδοσφαίρου
Επεισόδια και πυρπολήσεις από τους Βραζιλιάνους
Με άκρατη θριαμβολογία τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται  τη νίκη της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γερμανίας με 7-1 απέναντι στη Βραζιλία στο γήπεδο του Μπέλο Οριζόντε για τη φάση των ημιτελικών του Παγκόσμιου Κυπέλου.
«Θαύμα» και «ιστορικό» ήταν δύο από τις λέξεις που συχνά χρησιμοποίησαν τα γερμανικά on line μέσα μαζικής ενημέρωσης για τον ιστορικό όπως εξελίχθηκε ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Μπέλο Οριζόντε.
«Απίστευτο! Γιγαντιαίο! Φανταστικό!» έγραψε η Bild στην on line διαδικτυακή έκδοσή της που είχε τίτλο «Σας ευχαριστούμε. Σας αγαπάμε».
Στη έντυπη έκδοσή της η εφημερίδα έχει στην πρώτη σελίδα, τον τίτλο «Χωρίς λόγια» με το σκορ 7-1 και μια φωτογραφία των ποδοσφαιριστών Τόνι Κρος και Σάμι Κεντίρα να πανηγυρίζουν.
Η Die Welt και αυτή στην on line έκδοσή της γράφει «Το θαύμα του Μπελο Οριζόντε είναι ήδη ένας θρύλος» ενώ η Frankfurter Allgemeine Zeitung κάνει λόγο για «το έβδομο θαύμα του ποδοσφαίρου » και χαρακτηρίζει τη νίκη με 7-1 ως ένα «ιστορικά μνημειώδες έργο».
Η Sueddeutsche Zeitung έχει τίτλο: «Η Γερμανία πηγαίνει στο Ρίο, η Βραζιλία πηγαίνει σπίτι της» ενώ το περιοδικό Stern ανέφερε ότι επρόκειτο για την «πιο εντυπωσιακή παράσταση της Γερμανίας στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου».
Εντελώς διαφορετικό ήταν το σκηνικό από την πλευρά των Βραζιλιάνων φιλάθλων οι οποίοι ενεπλάκησαν σε επεισόδια στο Σάο Πάολο, αν και αναφορές για βία και εντάσεις υπήρξαν από διάφορες πόλεις της χώρας.
Στο Σάο Πάολο τουλάχιστον13 λεωφορεία πυρπολήθηκαν στο Σάο Πάολο, ενώ υπήρξαν και αναφορές για λεηλασίες σε μαγαζί με ηλεκτρονικά είδη στο Σάο Πάολο.
Άγνωστοι πέταξαν επίσης πέτρες σε λεωφορεία στην Κουριτίμπα ενώ στο Μπέλο Οριζόντε, ένταση αναφέρθηκε μετά τη συγκέντρωση φιλάθλων.
Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μιλά για τέσσερις τραυματίες και δώδεκα άτομα υπό κράτηση ενώ η βραζιλιανική Globo κάνει λόγο για πετροπόλεμο και μολότοφ από μικρή ομάδα κατά της αστυνομίας, για τα οποία τρία άτομα τέθηκαν υπό κράτηση.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης